сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Дизайнер станете и обикновените си дрехи в хит превърнете!

Дизайнер станете и обикновените си дрехи в хит превърнете!

Аз детето | 2018-11-23

Дизайнер станете и обикновените си дрехи в хит превърнете!

Скромна рокля или скучна бяла тениска може лесно да се превърне в дреха като от модерен европейски бутик. Необходимо е само малко въображение (може би помощ от мама и баба) и няколко обикновени шивашки материали. Да – толкова е лесно да станете истински дизайнер и да добавите оригиналност към досадните и скучни дрехи. Малко коства вашият гардероб да бъде пълен с ексклузивни дрехи, сякаш са купувани само от дизайнерска работилница. При това е и доста весело. Не вярвате ли? Тогава остава просто да проверите!

За да получите „признанието“ на съучениците си, не е задължително да се киприте със скъпи маркови дрехи. Способността да се комбинират цветове и да се добави нещо лично ваше към дрехата струва много повече и е много по-готино от всяко нещо от мола. Готови ли сте да превърнете гардероба си от обикновен в пълен с най-добрите облекла от модните подиуми? Побързайте, викнете мама и баба пред екрана, за да видят и помагат, и магията започва!

Нашивки и апликации

Лесен начин не само да украсите дрехите, но и да маскирате недостатъците като петна и дупки. Изберете желаната картинка, зашийте или залепете с помощта на ютия и фолио (с помощ от възрастен) и voila: имате си чисто нова дреха. Младите принцеси със сигурност ще се радват на феи, еднорози, пеперуди и корони, но за истински господа автомобилите, котвите и графиките са перфектни. Нашивките пък могат да бъдат закупени в магазина за шивашки услуги или да си ги направите сами – от кожа, филц или парчета от други стари дрехи. Кръпките и апликациите ще ви помогнат да украсите любимото си палто или дънки, обикновена тениска. Не се страхувайте, че прекалявате – колкото повече нашивки, толкова по-добре.

Стилна рисунка

Бялата тениска е перфектното платно за рисуване. Акрилни бои и химикалки за тъкани лесно ще превърнат фабричните дрехи в нещо уникално. Представете си, никой в света няма да има като вашата рисунка на дреха. Но ако случайно нямате таланта на Рембранд (сигурно пък пеете много хубаво и затова е така) отпечатайте изображението от интернет, поставете го върху парче картон и издърпайте предната част на тениската върху него. Така можете лесно да следвате линиите и да го прерисувате директно върху тениската. Рисунката можете да допълните с пайети, мъниста или копчета. По такъв начин можете да дадете нов живот дори и на старо яке.

Пайети и мъниста

Блестящите пайети и красивите мъниста могат лесно да украсят дрехата и сами. Надписи от мъниста, картинки от пайети или пък просто малко блясък тук и там правят всяка обикновена дреха необикновена. Лек акцент под формата на капчица с пайети също е в състояние да свърши чудеса. Ключове, сърца, динозаври, бухал – също са идеални! Чувствайте се свободни да ги шиете и да изненадате приятелите си с безупречен стил.

Безопасни игли, брошки и значки

Безопасните игли и значките струват много малко, но какъв чудесен ефект става с тях. Можете да украсите любимите си джинси или яке, палто с няколко значки, брошка и безопасни игли – истински дизайнерски шедьовър – във вашите ръце.

Бродерия

Защо не украсите якето с геометрично украшение, птица или ракета? Можете да бродирате направо върху дрехата или парче плат, за по-голям ефект. Има много схеми за бродиране в мрежата – изберете по ваш вкус. Въпреки това, бродерията е трудна работа, така че трябва да се въоръжите с търпение... или да попитате майка си за помощ. Но пък всичко си струва след това!

Снимки: Az-deteto.bgКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град