покани

Начало | покани | Детският образователен филм “Сърфирам безопасно”

Детският образователен филм “Сърфирам безопасно”

Аз детето | 2008-01-30

Детският образователен филм “Сърфирам безопасно”

В световния ден за безопасност в Интернет – 12 февруари 2008 г. (вторник) от 19:30ч. в Дома на киното ще се състои премиерата на българския документално-образователен детски филм “Сърфирам безопасно” – вход свободен.

Филмът е създаден от “Ривайв вижън” в рамките на кампанията “Децата безопасно в интернет”, съвместна инициатива на детския портал www.Az-deteto.com, Майкрософт и фондация Благодеятел. Режисьор е Андрей Хадживасилев, познат на публиката с “Паркур – начин на живот” и “Целувка за лека нощ”. Сценарият е на Жюстин Томс, оператор е Борислав Славов, а композитор на музиката е Георги Стрезов.

След официалната премиера филмът ще бъде прожектиран из училища в цялата страна в рамките на открити уроци, придружени с дискусии. “Сърфирам безопасно” ще бъде излъчван и по българските телевизии.

Във филма “Сърфирам безопасно” Виктория Керин (от Стар Академи) разяснява седемте златни правила за безопасност в Интернет. Главната роля е поверена на дванадесетгодишния Илия Ласин (“Ваканцията на Лили”) от София. Партнират му деца от шестите класове на 22 СОУ.

“Интернет отдавна е част от ежедневието ни. Нормално е и децата да използват неговите предимства още от най-ранна възраст. Но също така е добре, да са запознати и с опасностите, които крие Мрежата. Филмът “Сърфирам безопасно” ще ги запознае по един много достъпен и приятен начин с правилата за безопасност в интернет. Така децата ни ще са добре информирани, а родителите много по-спокойни.” споделя режисьорът Андрей Хадживасилев.

Снимкa:
Момент от филма – Виктория Керин обяснява правилата на децата от 22 СОУ

Осмото правило за безопасен ИнтернетКоментари
1 коментар

Аидя Прелджич, 12 г.,

Публикувано на 24.01.2009

Незнам за васно на нас доста често ни пускат образователни филмчетаааааааааа

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град