покани

Начало | покани | Детските градини правят детска горичка в “Люлин”

Детските градини правят детска горичка в “Люлин”

Аз детето | 2008-03-21

Детските градини правят детска горичка в “Люлин”

Децата от детските градини в “Люлин”, “Овча купел” и “Връбница” в София ще засадят в понеделник – на 24 март, в 11.00 часа първите 30 елхи в своята детска горичка. 
Община “Люлин” избра мястото за  горичката – на бул. “Панчо Владигеров”, в градинката срещу Кооперативния пазар (зад пицария “Бъфало”).
Децата получиха живите елхи като коледен подарък от мебелни салони Аико с посланието, че всяко живо коледно дърво е по-ценно от най-красивата отсечена коледна елха и с обещанието напролет Заедно да направят своя детска горичка, в която да засадят елхите.

В четирите краища на горичката ще бъдат поставени табели с любими цитати от “Мечо Пух” – за да се знае, че това е място, направено от деца, и е за деца.
Горичката ще е и всекидневното подсещане за нас, възрастните, че всеки човек трябва да посади поне едно дърво през живота си, както и че не е достатъчно да говорим за съхраняването на природата, а трябва просто да го направим - дори и между панелните блокове.

Част от средствата, с които фирмата е осигурила живите елхи и създаването на детската горичка, са от играта по случай 14-ия рожден ден на мебелните салони. Някои от спечелилите пожелаха да не се възползват от наградите си, а парите да отидат за добра идея. Затова подаръкът е и от клиентите на фирмата.
Идеята на децата и на Аико е горичката да се разраства всяка година с нови коледни дървета.
В засаждането на горичката ще се включат кметът на община “Люлин” Венетка Серафимова и зам.-кметът по образованието Лилия Торньова.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град