новини детски

Начало | новини детски | Детска вокална група “Ян Бибиян” спечели три награди

Детска вокална група “Ян Бибиян” спечели три награди

Аз детето | 2008-04-22

Детска вокална група “Ян Бибиян” е спечелила три големи награди от международния фестивал “Орфей в Италия”. Най-много журито и публиката се впечатлили от най-малката участничка в конкурса: 6-годишната Никол Косева. Тя е изпълнила песента “Цвете”.

Участниците са били оценявани от представители на Португалия, Литва и Полша. Награда за лично творчество “Диамантът на Европа” е получила Димана Димитрова, а за най-добро изпълнение на детска песен – Никол Косева и Милица Семерджиева. В надпреварата са взели участие деца от 25 страни. “Ян Бибиян” са се представили със седем песни, сред които има и авторски, и народни. Гвоздеят на програмата е било изпълнението на тракийската народна песен “Мари Станко” с аранжимент на Константин Филипов.

“Пакости” е една от най-известните песни на вокалната група, а БНТ е заснела клип на талантливите старозагорчета в Италия.

Огромната радост и от представянето на децата споделиха художественият ръководител на групата Дарина Гайдарова и директорката на Второ основно училище Росица Джиновска. След представянето си децата са получили покана за участие в още два конкурса в Украйна и Португалия. В момента вокална група “Ян Бибиян” подготвя петия си албум.Коментари
1 коментар

Иван Стоянов, 8 г.,

Публикувано на 14.11.2009

супр филм и книга

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град