новини детски

Начало | новини детски | Деца в 7 града се включват в „Голямото рисуване на малките художници”

Деца в 7 града се включват в „Голямото рисуване на малките художници”

Аз детето | 2012-05-31

Деца в 7 града се включват в „Голямото рисуване на малките художници”

Точно в 13.00 часа на 1 юни малчугани  от 7 града – Пловдив, Варна, Несебър, Поморие, Карлово, Сопот и Раковски, ще хванат четките и боите, за да изобразят своите мечти в националния хепънинг „Голямото рисуване на малките художници”. 300-метрово платно, опънато на стативи по коридорите на 3-ия етаж в мол „Галерия Пловдив” ще оцветяват всички желаещи деца в Града на тепетата, във Варна голямото рисуване ще е в „Детски кът” на Морската градина, в Карлово – на площад „20–ти Юли”, в Сопот - площада пред „Иван Вазов“, в Поморие – на главната алея, започваща от читалище „Просвета1888” и кинотеатър „Поморие” до кафе „Градина”, в Несебър – в Аквапарк „Aqua paradise”, в Раковски – в „Новия парк”.

“Голямото рисуване на малките художници” е уникален проект, иницииран и организиран от творческия тандем Кунка Бакалова и Момчил Николов от арт център „Орхидея” в град Карлово. За първи път те осъществяват идеята на 1 юни 2011 г. в Карлово. Впоследствие я пренасят в София – на 20 април 2012 г., по време на Фестивала на българското образование пред НДК. И при двете изяви участие взимат над 1200 деца, които изобразяват мечтите си на 400-метрово платно.

 След многобройните  положителни отзиви от всички краища на страната, двамата карловци подемат инициатива за национален хепънинг „Голямото рисуване на малките художници”. Стремежът им е с всяка година да увеличават градовете и общините, ангажирани с красивата идея – в рамките на един час на всеки 1 юни децата да рисуват своите мечти.

 Ако инициативата се реализира, масовото рисуване на детски мечти може да се превърне в запазена марка на отбелязване на Деня на детето у нас.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град