любопитно

Начало | любопитно | Деца с дислексия ще се обучават от известни личности

Деца с дислексия ще се обучават от известни личности

Аз детето | 2008-11-21

Деца с дислексия ще се обучават от известни личности

Ателието на Леонардо” ще развива творческите умения на деца с дислексия.
Хората с дислексия изпитват затруднения при четенето, писането и смятането. Първите симптоми възникват у децата още в предучилищна и училищна възраст. Те могат да имат различни проявления, сред които са: лесно разсейване при работа със символи, нечетлив почерк, запъване при четене, бавно темпо при писане, четене или смятане, трудности при разпознаването на часовника, привидни проблеми със зрението и слуха, проблеми с изучаването на чужди езици и други.

Установено е, че при децата страдащи от дислексия, са силно развити креативните умения. Именно затова арт-терапията е един от най-успешните методи за преодоляване на това състояние. „Ателието на Леонардо” предвижда да развива тези дарби у децата чрез работилници по рисуване, мода, фотография, спорт и музика.
За целите на инициативата в терапията на децата, със своя талант и умения, ще участват активно редица водещи в своята област популярни имена:
мода - Виргиния Здравкова;
флейта – Теодосий Спасов;
фотография - Дилян Марков;
изкуство - Борис Десподов;
музика - Митко Кърнев и Дидо от Д2;
готварство - Иван Матев(Супер Любо) и спорт – Симона Пейчева.Коментари
6 коментара

теодора пенева, 28 г.,

Публикувано на 25.11.2008

искам да науча къде се намира " Ателието на Леонардо" и повече инфо за това. Благодаря

Катерина , ,

Публикувано на 27.11.2008

"Ателието на Леонардо" се провежда в Първия национален център по дислексия в гр. Русе. Кампанията цели да се открият центрове и в другите големи градове, но към моента е само този. Ако имате нужда от контакти, кажете.

Севдалина Тодорова, 34 г.,

Публикувано на 30.11.2008

Много хубаво е че се заговори за дислексията и за тези деца. Лошото е че хората на чужд гръб си правят ГОЛЕМИ проекти. Детето ми е с дислексия и сме търсили помощ /безуспешно/ при дамата от Русе, която се нарича основател на първи център. Първи, втори... има ли значение, като такъв център няма де факто, а де юре с децата ни никой не работи после в училище. Как ли ще помогне едно такова ателие, освен да направи поредната реклама. Чудя се само как така смело се публикуват изявления, че съществуват центрове за тези деца без никакво реално покритие. Жалко за името на Леонардо - той наистина е бил ПЪРВИ!

Маргарита Денева, 37 г.,

Публикувано на 01.12.2008

Защо се учудвате? Явно става въпрос за много пари. И си мисля, че щеше да е сто пъти по-добре тези средства да отидеха да се обучат учителите да разпознават проблема, и родителите как да помагат на децата си. Моето дете е във втори клас, от 5-годишна свири на пиано, няма проблем със здравословното хранене и спорта, но НЕ МОЖЕ ДА ЧЕТЕ!!!! Не виждам как това така наречено ателие ще помогне...

Теодора Пенева, 28 г.,

Публикувано на 04.12.2008

И аз така си мисля, но бях длъжна да попитам... наистина няма тук никаква помощ за тези деца... много съм разочарована наистина и подлъгана :(

Галя Петкова, ,

Публикувано на 02.12.2009

МОЕТО ДЕТЕ СЪЩО Е С ДИСЛЕКСИЯ. СЕГА Е В ПЪрВИ КЛАС ТРУДНО ЧЕТЕ И ПИШЕ ДИКТОВКИ. КАК ДА ОТКРИЯ СПЕЦИАЛИСТ КОИТО ДА ПОМАГА/ ИМА СТРАХОТНА СЛУХОВА ПАМЕТ НО Е РАЗСЕЯН

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град