Детективски истории

Начало | Детективски истории | Детективската шега

Детективската шега

Виктория Миленкова | 2013-12-11

Всички знаят Хелоуин. За повечето деца това е един празник, на който събират лакомства, но за злите и коварни духове денят на Вси светии е повод да изплашат всички тези малки деца, но не само тях, а и всички други същества на планетата. Но стига толкова за Хелоуин, защото знам, че всеки един от вас знае какъв е този празник. Нека направо да започнем с историята!

Не отдавна се случи една страшна случка. Три приятелки – Габи, Яна и Михаела бяха обладани от духове. Те бяха намерили в интернет начин, по който да общуват с тези странни същества. На един лист бяха написали "Да" ,"НЕ" и "Bye"'. Те използваха пръстена на едната от тях – Габи. Сложиха го по средата на листа където нямаше нищо, върху него сложиха и пръстите си и изрекоха някакви странни заклинания. След не много време почна да ги следи един човек. Михаела беше много уплашена. Те се обадиха да един детектив. Той също почнал да следи мистериозния човек, но нищо. От него нямало ни следа.

Един ден обаче Яна видяла този човек пред входната си врата, но той бил без лице. Подминала го, но се уплашила и пак се обърнала. Тогава на мястото на "мистериозния" човек имало само дим. Яна продължила към училище... Тя влязла в час по история. Там госпожата говорила за духове. В един момент "онзи" човек отворил вратата и пак не му се видяло лицето, а само някаква странна бяла маска. Трите приятелки отново потърсили помощ от детектива, но този път той открил следа и те тръгнали по нея. Той им дал указания какво да направят. Когато го видят трябвало да кажат някакво заклинание, което не било известно на много хора затова няма да го споменава. Когато го чуят трябвало да го напръскат с вода. Никакви признаци не показвали, че този е дух или нещо по-различно от човек. Просто това била една шега за Хелоуин, която доста изплашила трите приятелки.

Участва в конкурса за разкази "Млад детектив"



Коментари
2 коментара

Бизинтересно! , ,

Публикувано на 16.12.2013

БЕЗИНТЕРЕСНО!

Мария , ,

Публикувано на 01.03.2014

как така безинтересно, е да кратка е но е интересна

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град