любими герои

Начало | любими герои | Детективи с машина на времето

Детективи с машина на времето

Таня Костадинова | 2014-09-03

Детективи с машина на времето

Поредицата „Детективи с машина на времето“ включва 22 книги. Всяка от тях е изключително интересна. Разказва се три деца и една котка, детективи, които пътуват назад във времето, за да разгадават криминални случаи от историята. Но как пътуват във времето ли? Много лесно – те притежават ключ за старата библиотека в манастира „Свети Бартоломей“. Именно там се намира Темпус – мистериозна стая на времето, през която може да се отиде в миналото. Но как се връщат в настоящето? За това нашите детективи трябва добре да запомнят мястото на пристигането, защото само оттам могат да се върнат.

Въпросните детективи са Ким, Юлиан, Леон и египетската котка Кия. Ким е момиче с доста находчив ум. Едно от най-важните същества в нейния живот е котката й- Кия. Ким не е от онези префърцунени момичета. Тя си пада малко мъжкарана, но въпреки това притежава прекрасни момичешки черти и много приятен характер. Най-добрите й приятели са, разбира се, Юлиан и Леон. Юлиан се отличава със своя ум. Понякога само той знае как да измъкне приятелите си от неловки и конфузни ситуации, използвайки уменията и знанията си. Той е добре запознат с множество исторически факти, което е от голямо значение при разгадаването на криминалните случаи. Само че Юлиан е доста страхлив, за разлика от Леон. Леон е смелият, винаги предприема рисковани действия, като много често това е от помощ за получаването на още улики. Момчето може да не е чак толкова умно, но за сметка на това не се страхува от нищо. И последна, но не последно място е Кия. Макар на пръв поглед да е една съвсем обикновена котка, тя е просто гениална. Кия е от огромно значение, защото винаги когато детективите ни са в задънена улица, тя намира пролука, решение на проблема и спасява положението. Също така котката притежава проницателен ум. Постоянно открива улики там, където другите не виждат нищо. И често бива поощрявана за тези свои деяния.

И така, толкова за героите. Време е да кажа кой от четиримата ми е любим. Дали смелият и безстрашен Леон? Или пък умният Юлиан? А защо не Ким? А може би единствената по рода си Кия?... Всъщност аз самата не знам и не мога да избера. Те, четиримата са един страхотен екип, за който всеки допринася с нещо. Заедно те оформят перфектния детектив и идеалния за мен герой. Е, мисля, че вече отговорих на въпроса кой е моят любим литературен герой.

Искрено се надявам, че съм успяла да запаля поне някои от вас. А на останалите, които не съм могла да впечатля с разказа си, ще има кажа просто да прочетат една книга от поредицата. Така, ако аз не съм успяла да ги запаля, то книгата ще го направи вместо мен! :-)



Коментари
14 коментара

Цвети Каменова, 12 г.,

Публикувано на 03.09.2014

Страхотен разказ, Таня! Продължавай все така! :-)

Асена Христова, 11 г.,

Публикувано на 03.09.2014

Аз също чета книгите от поредицата. И на мен много ми харесват! Поздравления за чудесния разказ!

Таня , ,

Публикувано на 04.09.2014

Искрено ви благодаря! :-)

Цвети Каменова, 12 г.,

Публикувано на 05.09.2014

За нищо, Таня! Не съм чела книгите, но от твоя разказ ми стана интиресно и ще ги прочета. :-)

Таня , ,

Публикувано на 05.09.2014

Това беше целта ми,Цвети :) -да запаля колкото се може повече деца да станат от компютрите и да прочетат някоя друга интересна книга. :-)

ася владимирова, 11 г.,

Публикувано на 05.09.2014

до редакцията- не е смешно онова за котето в басейна

Давид , 13 г.,

Публикувано на 06.09.2014

Омайваща е твоята творба! ;-)

Таня , ,

Публикувано на 08.09.2014

Мерсии! ^^

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 08.09.2014

Впечатляващо! :-) Свеж и интересен разказ. :)

Давид , 13 г.,

Публикувано на 09.09.2014

Моля те, Таня, за нищо- и тази твоя творба също е на ниво! ;-)

Таня , ,

Публикувано на 09.09.2014

Мерси и на двамата! ^.^

Есмералда-Цезар Сачес, 11 г.,

Публикувано на 28.11.2014

Всички са ми любими.Книгите са прекрасни.Всяка ме грабва по свой начин.Уникални са!!!!

Гергана Митевска, 8 г.,

Публикувано на 23.11.2015

До редакцията: Искам да попитам как може и аз да напиша нещо като описание на някоя книга или филм?Както и за тези раздели ,,Смешка на деня" ,,Гатанки от деца за деца" ? По имейл ли трябва да се пращат?

От редакцията: Може разбира се, даже много ще се радваме. Можеш да изпратиш всичко на info@az-deteto.com и ние ще ги прочетем и публикуваме. :-)

Вяра , ,

Публикувано на 31.05.2016

Тази поредица е много интересна. На мен любими герои са ми Ким и Киа.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град