За родители

Начало | За родители | Близо 600 училища ще купят шкафчета за децата от I до VII клас

Близо 600 училища ще купят шкафчета за децата от I до VII клас

Аз детето | 2018-07-11

Близо 600 училища ще купят шкафчета за децата от I до VII клас

Близо 600 държавни и общински училища ще купят нови шкафчета за ученици от I до VII клас с пари по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието. Общо 742 училища кандидатстваха за съфинансиране от просветното министерство. Класирането беше извършено от експерти от дирекция „Учебници и училищна документация“ според най-ниската искана сума на брой шкафче.

Предвижда се да бъдат купени 111 815 такива, които ще струват 2 894 068 лв. Списъкът на класираните училища е публикуван на официалната страница на МОН. Шкафчета за учениците е една от мерките, които министерството предприе за олекотяване на ученическите раници. В тях децата могат да оставят учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи. По националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ ще бъдат отпуснати и пари за подобряване на условията за експериментална работа по природни науки.

244 държавни и 1880 общински училища към МОН и 23 училища към Министерството на културата ще могат да купят микроскопи и лупи, химикали, епруветки, колби и др. за лабораторни упражнения по биология в VII и IX клас. За часовете по физика в същите класове могат да се купят набори за електричество, за механични трептения и звук, за светлина и др., както и различни химикали, ръкавици и предпазни очила за опитите по химия.

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град