любопитно

Начало | любопитно | Бийтбокс – изкуството да правиш музика само с устата си

Бийтбокс – изкуството да правиш музика само с устата си

Аз детето | 2019-11-26

Бийтбокс – изкуството да правиш музика само с устата си

Кой е любимият ти тип музика? Харесваш ли кънтри музиката? Какво ще кажеш за ритъма на рокендрола? Може би хип-хопът ти доставя най-голямо удоволствие! Ако най-много харесвате хип-хоп, то продължавайте да четете, защото ще ви разкажем нещо много интересно. Всъщност дори и да не харесвате точно този стил музика, това което ще ви разкажем пак си остава интересно. Виждали ли сте някога артисти, които правят музика само с устата си? Това се нарича бийтбоксинг! Бийтбоксерите правят музика със собствените си уста, устни, езици, гласове и дори носове. Бийтбоксингът е голяма част от хип-хоп културата. Често се състои от звуци на барабани, но това не е всичко! Бийтбоксингът може да включва и пеене. Някои битбоксъри също се опитват да звучат като китари или дори звуци правени само от компютри. Други звучат като музикални инструменти.

Модерният бийтбокс започва през 80-те години на миналия век. Хората обаче отдавна имитират звуци на барабани с устата си. Историците смятат, че това е започнало преди хиляди години в Индия и Китай с уникално вокално изкуство. Африканското „пеене“ е друга древна форма на бийтбоксинг. Някои бийтбоксъри също използват ръцете си и други части на тялото си. Това им помага да правят още повече звукови ефекти и по-добър ритъм. Оттам произлиза и терминът „бийтбоксинг“! Ранните битбоксъри се опитвали да звучат като барабани, които навремето се наричаха бийтбокси. Един от най-ранните битбоксъри бил Дъг Е. Фреш, който нарича себе си първият „човешки битбокс“. Други популярни ранни битбоксъри били Swifty, Buffy и Wise.

Бийтбоксингът продължава да набира популярност и днес. Много държави провеждат национални състезания по бийтбокс. Световни първенства също се провеждат всяка година. Някои хора също формират големи групи за битбоксинг. Всъщност една от тези групи навремето постави световен рекорд. Настоящият рекорд на Гинес за най-големия човешки битбокс ансамбъл е от 2 081 души. Групата е основана в Дъблин, Ирландия, на 14 ноември 2011 г. Искате ли да изпробвате beatboxing? Това е чудесен начин да създавате музика. Дори не ти трябва инструмент. Вече имате всичко необходимо, за да станете страхотен битбоксър – просто опитайте!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град