спорт

Начало | спорт | Безплатни тренировки по тенис за деца на кортовете в Борисовата градина от догодина

Безплатни тренировки по тенис за деца на кортовете в Борисовата градина от догодина

Аз детето | 2022-11-28

Безплатни тренировки по тенис за деца на кортовете в Борисовата градина от догодина

Българската федерация по тенис предоставя възможности за безплатни групови тренировки на територията на „Български тенис център“ в Борисовата градина за начинаещи деца на възраст между 6 и 10 години и трениращи (картотекирани деца) на възраст между 10 и 16 години.

Инициативата е под надслов „Излизаме от мрежата. Вход свободен“ и е в отговор на изолацията по време на пандемията от COVID-19 и последствията от нея: увеличаване на времето пред електронните устройства, обездвижване. Целта е да се предостави достъпна и здравословна алтернатива на проблема, съобщават от БФТенис.

Пилотното издание обхваща всеки уикенд от 07.01.2023 г. до 02.04.2023 г. Децата ще имат право на до 5 тренировки в рамките на тримесечния период. В група ще има до 8 деца, всяко занятие ще продължава по 55 минути. Професионални треньори ще напътстват децата.

Освен свободен достъп до кортовете и треньори, федерацията предоставя и тенис ракети и топки. Пилотното издание на инициативата стартира в София на 7 януари, но се планира постепенно да обхване и други градове – Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен, Благоевград.

За предварително записване се попълва формуляр, който може да се изтегли от сайта на федерацията, и се изпраща до имейл mrejata2023@gmail.com от 27.11.2022 до 09.12.2022 г.

Посланик на каузата е Цветана Пиронкова.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град