новини детски

Начало | новини детски | Българчета отново сред най-добрите на олимпиада по математика

Българчета отново сред най-добрите на олимпиада по математика

Любомира Михайлова | 2006-07-26

Българските деца отново са сред първите в света по знания. Поредният ни успех е отличното представяне на четирите ни отбора в юбилейната Десета международна олимпиада по математика за ученици до 14 години, която се проведе от 15 до 21 юли в Хонг Конг.

Световното състезание се организира от благотворителната организация “По Льонг Кук”, която в широкия си спектър от дейности се занимава и с ежегодната организация на споменатия конкурс по математика. Олимпиадата в Хонг Конг е събитие, което събира деца от цял свят. Тази година взеха участие 48 отбора от над 20 страни. България е редовен участник от самото създаване на олимпиадата.

Отборът на 125-то училище бе подкрепен финансово от фирма Мусала Софт, която е сред спонсорите на талантливите ученици. Компанията с готовност предостави част от необходимите за пътуването средства, в рамките на инициативите си за подпомагане развитието на потенциала и знанията на българските младежи. Сред другите инициативи на Мусала Софт в подкрепа на българското образование са поддържането на информатическия портал “Инфоман”, организирането с PC Magazine България на най-елитния частен конкурс по програмиране и подпомагане българските национални отбори по информатика. “Силно вярваме в способностите на нашите таланти и досега никога не сме били разочаровани. Ще продължим да ги подкрепяме с всички възможни средства.” – коментираха от фирмата.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град