България

Начало | България | България

България

Панчо Караджов, 10 г, Панагюрище | 2006-05-09

БЪЛГАРИЯ - великолепна природа, древна култура,прекрасен и гостоприемен народ

БЪЛГАРИЯ. ТОВА Е МОЯТА РОДИНА, моят дом и моето поприще. Тя е едно малко кътче от рая, с което трябва да се гордеем пред останалите страни. БЪЛГАРИЯ е ЛЮЛКА НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ създадена и разпространена от двамата славянски първоучители братята Кирил и Методий. Българската народност с книжовен език, единна култура и държавна традиция съществува повече от 13 века. БЪЛГАРИЯ Е МАЙКА НА ГЕРОИЧНИТЕ НИ ДЕДИ, на нашите предшественици, КОИТО НИ ЗАВЕЩАХА СВОЯТА ЛЮБОВ И СВОЯТ ПОДВИГ КЪМ РОДИНАТА.

България няма Алпите, но българските планини са не по-малко красиви с очарованието на разнообразния си пейзаж, в който се редуват тучни зелени пасища, древни гори и скалист терен с внушителни върхове и проломи.

България не е дива като далечен Сибир, но много от българските паркове и резервати имат кътчета, също толкова недокоснати от човешка ръка.

Лично аз с възхищение мога да кажа, че България е красива картина, нарисувана от могъщ художник с краските на чудната природа, лазурното море, величието на планините, спокойствието на равнините, прелестта на парковете и богатството от флора и фауна. Картина съчетала историческия преход през различни периоди и култури, изпъстрена с мистичността на историята и религията. България е райско кътче, в което може да се открие всичко. Историческа съкровищница и модерна държава, спокойна и прелестна, и енергично раздвижена. Разнообразие от преживявания и емоции и гъвкаво преминаване към нещо ново.

Навсякъде в нашата малка Родина има прелестни кътчета, неповторими по своята красота. Без съмнение България е една красива страна. Тя е земята на розите. Мнозина писатели и поети са се опитвали да опишат красотата й, но все нещо липсва. Красотата на моята Родина трудно може да се опише с думи. Трябва сам да я видиш, за да я оцениш.

България.... трябва да се докосне! Тя е част от нас и ние сме част от нея.Коментари
1 коментар

Стивън , ,

Публикувано на 06.11.2009

редакция можеи да не ми пуснете коментара ама на мен ми беше ентересно за българия и разгледах но почти ни каде няма коментари защото на никои не му пука за българия

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град