новини детски

Начало | новини детски | А вие участвахте ли в националния конкурс на "Забавното лятно четене"?

А вие участвахте ли в националния конкурс на "Забавното лятно четене"?

Аз детето | 2014-07-10

А вие участвахте ли в националния конкурс на "Забавното лятно четене"?

Скъпи приятели, лятната ваканция вече започна! Знаем, че със сигурност тя ще бъде изпълнена с много забавления, приключения и игри. Също така сме убедени, че много от вас не планират да спят по цял ден, да гледат телевизия или да играят на компютъра, напротив. Смятат да спортуват повече, да пътуват, да си намерят нови приятели и разбира се – да четат интересни книги.
Всички знаем, че чрез книгите можем бързо и лесно да се пренесем на всяко място в света и да преборим всяко зло и разбира се да се забавляваме. А за да бъде четенето дори и на книгите от задължителните списъци от училище още по-забавно, Az-deteto.bg и Столична библиотека организираме кампанията "Забавното лятно четене", където за улеснение на учениците от 1 до 7 клас сме въвели задължителната литература, която сте получили от учителите си. Прибавили сме и препоръчани от нас заглавия.
Всеки може да се регистрира и да попълва своя онлайн читателски дневник тук.
Надяваме се истински да се забавлявате, попълвайки своите читателски дневници и това да ви стимулира да прочетете повече книжки, а също и да ни представите вашите любими, които не са включени.

А за да бъде кампанията и още по-забавна, организираме и този конкурс. За да участвате в него, трябва да направите нещо много лесно, което вие умеете. Предизвикваме ви да поздравите и почетете вашия най-най-любим герой със стихче или къс разказ, които да са не повече от една страница в Word формат, тоест ако са написани в Word и да са на тема „Моят любим литературен герой". (Разбира се, можете да пишете и с друг текстов редактор или направо в полето за писмо на електронната поща.) Знаем, че в това сте много добри и никак няма да ви затрудни.
В замяна на прекрасните произведения, които сме убедени, че ще получим, ние сме ви приготвили чудесни награди. Конкурсът е много специален и защото този път жури няма да е само нашият екип, а и някои от посланиците на кампанията ни, които ще изберат творбите победители. Журито, което с голямо желание ще прочете и оцени творбите ви в две възрастови групи от 6 до 10 години и от 10 до 14 години е в състав:
Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg;
Марин Бодаков – писател и посланик на кампанията;
Петя Кокудева – писателка и посланик на кампанията;
Добрина Добрева – журналист от БНР.

Победителите ще обявим много тържествено на финала на кампанията „Забавното лятно четене“, който ще се състои на 14-ти септември.
Така че обмислете добре какво ще напишете, постарайте се, макар да знаем, че на вас вдъхновението ви е голямо и идва веднага и ни изпратете своите стихчета или разказчета на info@az-deteto.bg до 30-ти август 2014 г.
Не забравяйте към писмото да добавите и вашите имена, навършени години и населено място.

Очакваме ви и ви пожелаваме прекрасно лято, изпълнено с много положителни емоции и разбира се, интересни книги!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град