любопитно

Начало | любопитно | „Teenovator“: младежи разработват обучителни роботи за деца

„Teenovator“: младежи разработват обучителни роботи за деца

Аз детето | 2020-06-25

„Teenovator“: младежи разработват обучителни роботи за деца

Тазгодишното състезание на „Teenovator“ беше доста предизвикателно заради ситуацията с коронавируса. Успяхме успешно да проведем събитието на открито в „Борисовата градина“, на което младежи получиха заслужено признание за труда си през годината. Това каза Светлана Савова, ръководител на проекта в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg tv Bulgaria.

Учениците работиха по различни теми, които засягат социални елементи. Първо място спечели отборът на EduBots, който разработва обучителни роботи“. Руси Шишманов от EduBots, коментира, че водещата им цел е да улеснят децата, които искат да правят първите си стъпки в роботиката. „Роботиката ще бъде в ежедневието. Вече се вижда как постепенно роботите навлизат все повече в ежедневието ни. Има много роботи, които помагат в домакинството, както и индустриални роботи, които са много важни, тъй като улесняват производството“.

Той обясни, че в момента водят преговори за финансиране на стартъпа. „Ако успеем да получим финансиране, мислим да разработим втори робот. При първия робот детето се учи на базови неща, с втория робот детето ще използва по-сложни алгоритми“. „В момента преговаряме да продадем част от компанията си за 10 хил. лева. Нашата цел е хората да знаят кои са Edubots“, уточни Шишманов.

Вижте целия разговор във видеото на bloombergtv.bgКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град