любопитно

Начало | любопитно | 4 от най-шантавите вкусове сладолед, за които ще чуете

4 от най-шантавите вкусове сладолед, за които ще чуете

Аз детето | 2020-06-30

4 от най-шантавите вкусове сладолед, за които ще чуете

Сладоледите са любимо ледено лакомство на малки и големи открай време. И ако вашите баби и дядовци си спомнят само 3-4 вида сладолед като с вкус на шоколад, ванилия или вид плод, то днес има неизброимо количество от което да си избираме. Да не говорим пък за смесицата от два вкуса. А какво ще кажете за дъвка, йогурт или пък модерния от миналата година черен сладолед с малко активен въглен в него. Точно така, правилно прочетохте – думата е въглен. Но ако това ви изненадва то преди да продължите, най-добре седнете, вземете си чаша вода или си поемете дълбоко дъх, защото нямате и представа какви вкусове има по света. От шантави по-шантави и най-шантави.

С вкус на сопол

Абсолютно вярно прочетохте! Не знаем кой изобщо би се излъгал да си купи подобно чудо, но в САЩ има магазин за сладолед, който продава такъв с вкус на сопол. За щастие разбрахме, че поне не се прави от истински сополи... Иууу! Съдържа ванилия, карамел, малко маршмелоу, зелен чай, който да му придаде очарователния цвят и „тайни съставки“, които докарват лекия вкус на сополи. Само се чудим кой ли си е направил труда да опита вкуса на истинските, за да измисли рецептата за този сладолед.

Сладолед с мравки

Тук вече няма шега и няма измама, мравките са си съвсем истински. В Япония този сладолед е хит от вече няколко лета и освен мляко, сметана и ягоди съдържа и истински сварени мравки. Японците го обожават и си го купуват често. Напомнете ни като ходим в Япония да не минаваме покрай този магазин за сладолед, ние си предпочитаме шоколадовите парченца. Вярно, че и този сладолед е обилно поръсен с тях, но предполагаме, че това е за заблуда, за да не се виждат мравките.

С вкус на ванилия, но свети

За щастие този сладолед си има истински вкус на истинска ванилия и няма нищо шантаво в него... освен че свети в тъмното... Продава се в Англия и готвачът пази рецептата за светещата си ледена сладост. Никой освен той, дори и най-близките му нямат представа какво слага, за да го накара да свети в тъмното. Естествено имало е съмнения, че е нещо, което не е чак толкова полезно за човешкия организъм, но сладоледът е бил подлаган на множество тестове и никога досега не е открито нищо вредно. Така че ако ходим в Англия веднага ще намерим това място.

Сладолед с вкус на мюсли

Знаем, че не е чак толкова шантаво колкото предишните, но все пак... чували ли сте друг път за такъв сладолед, защото ние не бяхме. Той се продава в Ню Йорк, САЩ. В него се съдържат голямо количество мляко (все пак мюсли), шоколад и мента (или пък ванилия и ягодов крем – по избор), а също и мюсли смляно на много фино пюре. Какво ли не измислят хората... Да си кажем честно имаме чувството, че ако и ние смелим нещо на пюре също ще си направим нов вид сладолед, който все някой ще хареса.

А вие бихте ли опитали някой от тези видове? Споделете с нас в коментарите!Коментари
1 коментар

Дара Петрова, 11 г.,

Публикувано на 28.10.2020

Честно аз бих пробвала само светещата ванилия. звучи ми интересно!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град