покани

Начало | покани | Запознайте се с котарака Франт и елате на загадъчния остров заедно с Иван Раденков

Запознайте се с котарака Франт и елате на загадъчния остров заедно с Иван Раденков

Аз детето | 2018-05-08

Запознайте се с котарака Франт и елате на загадъчния остров заедно с Иван Раденков

„Прочетох книгата с интерес и на един дъх (вероятно защото бях под вода и бях поел дълбоко дъх). Въпреки че не бих я категоризирал като научно четиво, каквото бих предпочел, книжката представя нелошо хрониката на нашите приключения в онези паметни дни. В тази връзка бих я препоръчал на всеки, който има време за губене.“

Това са думите на професор-доктор Рак фон Бонфон за най-новата книга на любимия ни български писател и посланик на „Забавното четене“ Иван Раденков. При това „Котаракът Франт и загадъчният остров“ е много повече от просто напечатан текст. Тя идва с уникално мултимедийно съдържание, което ще грабне вниманието и на най-малките, и на най-големите читатели.

Дами и господа, предстои ви да чуете разказа за един благороден неблагодарник и възпитан калпазанин; един невероятен котарак, който беше ненадминат в хитрините, а си служеше достойно и с шпагата. Позволете да ви представя шампиона на карти, пропилял графската си титла заради една обещаваща ръка на бридж... златния медалист по танцова фехтовка... разточителния кавалер и ненадминат мечтател: Котаракът Франт!

Колкото до автора – и виден котарак по душа – Иван Раденков е горд баща на две палави момчета, които са неизчерпаемият му източник на вдъхновение. Способен е да превърне всеки аспект на живота в игра и да покори сърцето на всяко малко и голямо дете с историите си. Винаги търси нови начини да съчетае седемте изкуства и в тази връзка книжките му понякога имат и картинки, и музика (за справка виж поредиците „Книги за татковци“ и „Истории от големия двор“). Котаракът Франт е първият герой, който успя да убеди Иван да адаптира историята му и в музикална пиеса. В крайна сметка и двамата останаха доволни от решението.

Защо, можете да видите на представянето на мултимедийната книга „Котаракът Франт и загадъчният остров“ на 12 май 2018 г. от 16 ч. в Книжен център „Гринуич“, гр. София, бул. „Витоша“ №37.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град