фокуси

Начало | фокуси | Загадката е разкрита – тайната на петте най-знаменити фокуса в историята е ясна – втори фокус

Загадката е разкрита – тайната на петте най-знаменити фокуса в историята е ясна – втори фокус

Аз детето | 2015-10-08

Загадката е разкрита – тайната на петте най-знаменити фокуса в историята е ясна – втори фокус

Първото правило на всеки фокусник е никога да не разкрива тайната си – сигурни сме, че сами знаете това. Макар тук да ви показваме доста фокуси, има няколко в световната история на фокусите, които от години всички се опитват да разгадаят и много години не успяваха... досега. Все още много велики фокуси не са разкрити, а най-великият може би дори не е измислен. И все пак всички сме чували и виждали поне по телевизията фокуси като разрязване на тяло, ходене по вода, освобождаване от катинари и вериги и какво ли още не. Всъщност знаете ли, че когато през 1997 година за първи път е излъчено американското телевизионно предаване „Тайните на великите магьосници“, фокусниците от цял свят буквално били тревога. Не можело така, не можело да има такова предаване и то по телевизията, което в детайли да разкрива триковете, които те с години разработвали. Самият водещ Вал Валентино пък твърдял, че единствената цел, поради която разкрива фокусите е колегите му да измислят нови. И така най-накрая и ние се добрахме до тези така ревностно пазени тайни и нямаме търпение да ви ги разкрием.

Ето го и втория невероятен фокус:
Преди това запомнете нещо важно, не бива да правите тези фокуси в никакъв случай. Изглеждат страхотно, но често са ставали и сериозни инциденти с тях! Засега се придържайте към тези тук в сайта, те също са си много готини.

Фокусът се казва ходене по вода. Първо вижте как изглежда и след това ще поговорим.

Всъщност знаете ли, че всеки илюзионист мечтае да ходи по вода. Още от древни времена. Но това е постигнато чак сега – през 21-ви век благодарение на развитието на технологиите. Първи и все още почти единствен този фокус е осъществил и е запазена марка на британския илюзионист Стив Фрейн, по-известен като Динамо. И той прави фокуса още по-ефектен, защото не просто ходи по вода, а по река Темза. Динамо е един от най-известните фокусници в момента и дори има собствено телевизионно шоу. Неговата магия е запленила всички. Смятан е за най-добрия британски маг. Динамо прави своите представления на улицата, сред хората, той е невероятно ловък. За съжаление Динамо все още не е разкрил лично тайната на фокуса си, но има други негови колеги, които правят следното разкритие.

Оказва се, че тайната на фокуса не е особено трудна или впечатляваща, но пък е хитро измислена. Докато няма публика Динамо и помощниците му поставят непотъваща плексигласова платформа, която предварително е закотвена за кея на Темза. Дори реката не е избрана случайно – всичко е измислено – водата й е тъмна, вълниста и пълна с растения и затова платформата не се вижда, дори да беше златна пак нямаше. Ако беше в чист басейн, щеше да се вижда. Динамо е помислил за всичко обаче – зад гърба му плуват водолази с лодка уж за безопасност, ако потъне. Това е един изключително добре обмислен ефект за заблуда на публиката. Но най-важното е, че Динамо носи и маратонки със специално изработени високи подметки. Това е така, за да може все пак платформата да е леко под водата, за да не би случайно някой да я види.

Колко просто, но изглежда невероятно, нали?



Коментари
4 коментара

рени , ,

Публикувано на 08.10.2015

Много е интересно!!!

Еми , 9 г.,

Публикувано на 11.10.2015

Много е яко.

жшктжщощкши6кшщкси6 , ,

Публикувано на 21.10.2015

Лесен фокус лесно е да го направиш има и пояки.......

Мечо Желязков, 19 г.,

Публикувано на 04.02.2017

Гледал съм го във едно предаване там също илюзионист ходи над водата, но там разкриват тайната понеже е във басейн... Интересно е докато не научиш истината. Мисля, че тайните на магьосниците трябва да си останат тайна все пак една магия за да я измислиш ти е нужно много време и трябва да се цени :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град