спорт

Начало | спорт | За първи път на „Детска Игриада“ – волейбол със специална изненада

За първи път на „Детска Игриада“ – волейбол със специална изненада

Аз детето | 2018-06-04

За първи път на „Детска Игриада“ – волейбол със специална изненада

Харесва ли ви да спортувате? Надяваме се, че в момента кимате енергично с глава! Сигурно си имате и любим спорт... Един от нашите любими спортове може да се играе както навън, така и в зала, а също дори и на плажа. За него е необходимо да имаш само топка, мрежа и няколко желаещи. Трябва разбира се да знаете и няколко правила, но те са лесни. Всъщност знаете ли какво са сервис, пас, посрещане на топката, либеро? Щом се досещате от кой спорт са тези термини, то не губете повече време и за „Детска Игриада“ се запишете!

Наред с всички интересни дейности, които сме ви подготвили тази година за първи път ще имаме и волейбол. При това не какъв да е волейбол, а от звездно ниво! Подготви ли сме ви една наистина вълнуваща изненада! На 10 юни в парк „Заимов“ ще имате възможност да се включите в специален волейболен мач, заедно с любими български спортисти, музиканти и журналисти. Така че сега е моментът да се регистрирате! Преди това обаче нека ви кажем и защо решихме да включим волейбола и защо е един от любимите ни спортове!

Любимото ни нещо в този спорт е, че за да го практикувате имате нужда само от топка и игрище с мрежа, а понякога, когато е просто за забавление може дори да се мине без мрежата. Колко чудесно е това! Просто взимате топката и започвате да спортувате! При това, докато се забавлявате това ще повлияе и на успеха ви в училище. Колко пъти досега сте си мечтали да се веселите и да изкарвате шестици. Е, благодарение на волейбола това може да се случи. Различни изследвания на учени по света показват, че децата, които тренират спортове като волейбол, демонстрират по-добри резултати в училище. Доказано е, че този спорт има огромно положително въздействие върху концентрацията и паметта, както и върху подобряването на активността на мозъка. Така че какво по-хубаво от това да играете волейбол, дори и в парка със семейството и след това да знаете, че ще изкарвате по-добри оценки в училище. Представете си какво би станало ако пък правите това цяло лято и наесен се върнете в училище. Направо няма да повярват колко сте поумнели.

Подобно на много други спортове, волейболът е много полезен и за здравето ви. Една игра на волейбол включва в себе си много движение, което има положително влияние върху общото здравословно състояние на всеки. Няма съмнение, че волейболът води до по-силна имунна система, както и до по-добро физическо и психическо здраве. Всъщност можете да спечелите същите ползи за здравето, ако посетите фитнес зала и правите други видове упражнения. Този начин обаче не е подходящ за деца. Убедени сме, че никой от вас не би искал да се затвори в някакво помещение и да повтаря едни и същи движения, дори и да го направят здрав. От друга страна волейболът има същия ефект, но е далеч по-интересен и вълнуващ.

Надяваме се, вече сте се досетили, че волейболът ще ви направи по-весели и ще повиши самочувствието ви, като всеки спорт. Ще ви научи на спортсменство и екипна игра... Но досетихте ли се, че благодарение на него можете дори да си намерите много нови приятели? Не е изненада, че когато играете волейбол ще зависите изключително много от съотборниците си. Очевидно изграждането на добри отношения е от жизненоважно значение за постигането на успех във волейболния спорт. Това означава, че волейболът несъмнено е идеален спорт за намиране на нови приятели. Така че, той определено ще ви помогне да станете по-разговорливи и социални и следователно много по-щастливи. Хората, които тренират волейбол са истински приятели, които си помагат и се подкрепят, както по време на игра, така и в ежедневието.

Някои от ползите на този прекрасен спорт може и да не си проличават веднага, но последната със сигурност ще усетите още на нашата „Детска Игриада“. При това приятели ще ви станат не само деца, но и няколко известни личности! Както вече разбрахте сме ви подготвили специална волейболна среща с братята Валентин и Георги Братоеви, Тереза Маринова, Евгени Иванов – Пушката, известните изпълнители Графа, Михаела Филева, Искрата и Venzy, както и водещият на „България сутрин“ Златимир Йочев, Десислава Джерманска – водещ „Спортни новини“ по Bulgaria ON AIR и водещият на „Investbook“ по Bloomberg TV Bulgaria Александър Костадинов.

Така че не ви остава нищо друго освен да се регистрирате и да дойдете на 10 юни от 9 часа в парк „Заимов“, за да намерите много нови приятели и да се забавлявате със семейството.

„Детска игриада“ 2018 е част от корпоративната социална отговорност на Investor Media Group да насърчава родители и деца да спортуват заедно.

Събитието се организира с подкрепата на А1, Allterco Robotics, бензиностанции ЕКО, Софийска вода, Select Asset Management, Florina, Nimm2 Smile Gummi, в партньорство със Столична община, Българска федерация по лека атлетика, спортен клуб „Приорити спорт“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Спортен клуб „Айки Будо“, Клуб тенис на маса НСА, Клуб по фехтовка „Младост“ и Карате клуб „Бушидо“.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град