афиш

Начало | афиш | Всяка събота – забавни спектакли за най-малките в литературен клуб „Перото“

Всяка събота – забавни спектакли за най-малките в литературен клуб „Перото“

Аз детето | 2018-09-27

Всяка събота – забавни спектакли за най-малките в литературен клуб „Перото“

Серия от детски инициативи стартира литературен клуб „Перото“. Всяко съботно утро най-малките ще могат да се насладят на забавни и поучителни образователни спектакли. Първият такъв ще се състои на 29 септември от 11:30 часа и носи любопитното заглавие „Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“. Представлението ще запознае децата с темата за избора, пред който всеки човек се изправя всеки ден – по кой път да поеме. Режисьор на „Каша за душата или Коледното джудже в бакалницата“ е Даниана Коева, а в ролите ще бъдат Даниела Маринова, Ива Караманчева, Константин Костадинов, със специалното участие на Георги Михалков и Алгара Михалкова – глас.

Главният герой – Коледното джудже (домашно духче) случайно се запознава с поезията в лицето на една книга разменена за пакетче кафе в кварталната бакалия. Това запознанство го поставя пред сложен и на практика невъзможен избор за неговото недорасло съзнание – духовното (представено в приказката от беден студент, който не може да го храни и топли, но е способен да му чете до безкрай красиви истории) или материалното (в лицето на продавачката в бакалницата, която го храни с вкусна каша и топли цял етаж само за него, но е неспособна да прочете нещо повече от сутрешния вестник).

Билети за спектакъла можете да закупите от касите на Билетен център – НДК или на място в Литературен клуб „Перото“, час преди събитието.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град