Инициативи

Начало | Инициативи | “За да остане природа в България” - резултати

“За да остане природа в България” - резултати

Аз детето | 2007-12-03

“За да остане природа в България” - резултати

Десети “В” клас на Природоматематическата гимназия в град Монтана спечели голямата награда в конкурса “За да остане природа в България”. За аргументирания си доклад и въздействащия плакат за екологична акция те бяха наградени с екскурзия за целия клас до един от природните паркове по избор: Врачански Балкан, Шуменско плато, Сините камъни или Русенски Лом. Наградата беше връчена на учениците и техния ръководител Мимия Докова в събота, 1 декември, в Mtel IMAX, Мол София.

На второ и трето място бяха отличени проектите на СОУ “Христо Ботев” – гр. Кубрат и ОУ “Христо Ботев” – с. Гороцвет, а всички участници получиха грамоти и поощрителни награди.

Официално беше открита и изложбата с най-добрите конкурсни работи.

Конкурсът беше част от Образователната програма Imax към филма ГАЛАПАГОС 3D, а съорганизатори бяха WWF Дунавско-Карпатска програма България и Министерството на околната среда и водите. Участваха ученици от 5-ти до 10-ти клас от над 40 училища от София и страната, които изготвиха доклад за състоянието на избран от тях природен обект и изработиха плакат тип “колаж” за екологична акция.

<a href='http://www.az-jenata.com/phpads/adclick.php?n=a1fe687d' target='_blank'><img src='http://www.az-jenata.com/phpads/adview.php?what=zone:4&amp;n=a1fe687d' border='0' alt=''></a>

Изложбата ще остане във фоайето на Mtel IMAX до 15 януари.

Нужда от опазване имат не само екологичните резервати, а и всички зелени площи около нас, “белите дробове” на нашата планета. Включете се в кампанията на WWF за чисти природни паркове.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град