афиш

Начало | афиш | В Търговище подготвят Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“

В Търговище подготвят Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“

Аз детето | 2018-05-11

В Търговище подготвят Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“

В Търговище подготвят Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“, съобщават от БТА. XIX издание на форума ще събере почитатели на театралното изкуство в дните от 14 до 18 май. Проявата е ежегодна и съвпада с дните на традиционния Търговищки панаир, съобщи директорът на Драматичния театър Петър Петров.

„Вълшебната завеса“ ще протече под мотото „Приказна мозайка“, като представи в дните на фестивала четири чуждестранни и 13 български спектакли за деца. През театралните салони и всички съпътстващи прояви ще премине между 5 и 6 хилядна публика. Част от фестивалните спектакли правят изнесени представления в населени места в областите Плевен, Разград и Шумен, което разширява територията на събитието, казва Петров. За участие от чужбина се очаква да пристигнат театрали от Хърватия, Италия, Македония и Русия. Изборът им е направен след подбор на база участия и получени награди в други сродни международни фестивали.

От тази година фестивалът има свой химн „На фестивал“ – музиката е на Андрей Дреников, а текстът на Ангелина Жекова. Химнът ще звучи преди всяко представление, както и в рекламния трейлър на театъра и по време на откриването, посочват от културната институция.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град