покани

Начало | покани | В Младежки театър се открива изложбата “Видях музиката”

В Младежки театър се открива изложбата “Видях музиката”

Аз детето | 2008-04-16

Във фоайето на Младежки театър “Николай Бинев” гостува изложбаВидях музиката”. Това са рисунките на малките гости на третото издание на фестивала “July Jazz” 2007.

Миналата година в Смолян, на открита сцена, си дадоха среща няколко изкуства – музика, живопис, танц и театър. С амбицията да срещне традиционното с модерното, фестивалът позволява на публиката не само да общува с големите имена в изкуството, но самата тя да твори и участва в раждането на изкуството.

Интересна възможност за творчески експерименти даде конкурсът за детска рисунка на тема “Видях музиката”. Деца от Смолян и гости на града, разделени в две възрастови категории – до 8 години и от 8 до 15 години рисуваха цял ден музикалните си видения. Победителите в конкурса участваха в пленер в местността “Езерата” на 7 км от Смолян. С вещите напътствия на художника Марио Иванов и един от организаторите на фестивала Джулай Джаз – Огнян Попов, децата рисуваха природата и разучаваха различни техники за рисуване.

Тази година Фондация “Джулай джаз” отново ще работи с деца. В рамките на предстоящото 4-то издание на фестивала, в Смолян ще се срещнат деца от различни държави, които ще бъдат провокирани да намерят общ език чрез формите на изкуството. В музикални, рисувателни и театрални ателиета, малчуганите ще опитат да реализират своите фантазии.

Събитията тази година са част от Националния проектКъща” – посветен на Европейската година на Междукултурния диалог 2008 и се реализират с подкрепата на Министерството на културата и Европейската комисия.

Официалното откриване на изложбата е от 10.30 ч. на 19 април (събота) във фоайето на Младежки театър “Николай Бинев”, бул. “Княз Ал. Дондуков” №8 и ще продължи с детската пиеса “Копче за сън” от Валери Петров.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град