покани

Начало | покани | Дни на детето в Габрово

Дни на детето в Габрово

Аз детето | 2008-04-18

Изявата е посветена на пролетта и светлите християнски празници Лазаровден, Цветница и Великден. На детското заведение подава ръка Националният музей на образованието, чийто АРТ-коридор вече е украсен с детски рисунки.

От 17-ти април в музея е подредена изложба-базар “Великден иде!” със сувенири изработени от децата, които ще могат да се закупуват на символични цени до края на месеца.

Днес, в навечерието на Лазаровден, в кинозалата на музея ще бъде представен обичаят Лазаруване със спектакъла “Сбирайте се, малки моми лазарки!”, с участието на подготвителна група “А” и трета “Б” група.

Всяка година през пролетта детските педагози организират децата в различни творчески изяви, част от които са обединени в настоящите “Дни на детето”. Партньорството между учебното заведение и музея ще продължи и занапред, като на 17 май, по случай Международния ден на музеите и галериите и празника на Габрово, възстановката на Детска градина от края на XIX век ще стане декор на “ретро-урок”, разработен по популярната в миналото “Фрьобелова метода” за предучилищно обучение, с участието на деца и преподаватели от ЦДГ “Младост”.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град