важните неща

Начало | важните неща | В гората човек е спокоен

В гората човек е спокоен

Антония Светлинова, 12 г., Монтана | 2008-04-16

Гората е място, където всичко е тъй тихо и красиво. В гората човек е спокоен. Това място е спокойно в зависимост от самата гора. В повечето гори е прекрасно с летящите пеперуди и безопасността от някой хищник. Докато в други е мрачно, студено, пълно с животни, които търсят плячката си.

Горите около града, в който живея, са много живописни и красиви. Там е като в приказките. Има само красиви цветя, през пролетта напъпили дървета и е такова спокойствие и тишина. В тези гори човек може да се отпусне и да релаксира.

Моята гора е в моето село (Благово). Рядко ходя там. Пълно е с гъби и цветя. Дърветата са разтворили клоните си, сякаш искат да те прегърнат. Дори блатата са като извори. Всичко е толкоз живописно, че човек не може като види такава красота да не се върне за още наслада. Когато виждаш такава картина ти е хубаво, до момента, в който гледката се променя коренно. Погледът ти се спира на някой човек, който отсича едно, само едно дърво и в същия момент заради едничко дърво ти иде да заплачеш, защото усещаш болката, която изпитва дървото. Ти преживяваш случилото се от гледна точка на дървото.

Участва в конкурса “Детска седмица на гората”



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град