сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Училището става забавно с помощта на въображението и големия молив за химикалки

Училището става забавно с помощта на въображението и големия молив за химикалки

Аз детето | 2017-09-14

Училището става забавно с помощта на въображението и големия молив за химикалки

Ето че новата учебна година е вече на прага и искате или не, ще трябва да се подготвите за училище, да нарамите раницата и да поемете с бодра крачка по пътя на новите знания. Знаем обаче, че за доста от вас това не звучи като толкова интересна и добра перспектива, особено като си представите колко свободно време сте имали и как сте се забавлявали по цял ден. Но знаете ли, сега ще ви издадем една огромна тайна – училището също може да е забавно, просто вие трябва да си го направите такова. Разбира се тук нямаме предвид да правите някакви бели или да не учите, а да направите самото учене забавно. Само си представете колко много нови неща ще научите и колко са интересни. Знаете ли например, че има един трик, който научихме когато бяхме точно колкото вас и който ни помага дори и сега. Ние конкретно го използваме за уроците по история, но важи за всички. Когато учителката ни разказваше или пък четяхме от учебника си представяхме текста. Представяхме си битките, подписването на договори и всичко друго, което се учи сякаш го гледахме на филм. Трябва да ви кажем, че и досега не сме гледали по-добри филми от тези. Опитайте и няма да съжалявате.

А сега ето и още една интересна идея, с която не само ще се забавлявате преди началото на учебната година, но и ще станете доста популярни в училище. Знаете ли как? Като си направите съвсем сами огромен молив, в който да държите моливите и химикалките си. Можете да направите такъв и специално за класната стая. Сигурни сме, че съучениците ви и учителите много ще го харесат. А и ще е хубаво да имате такъв пълен с химикалки под ръка, защото сме убедени, че и във вашия клас винаги има някой, който е забравил да си вземе средство за писане. А така, когато напълните огромния молив всеки ще може да си взима без да се притеснява.

За този интересен молив ще ви трябват:

  • ролка от кухненска хартия
  • лист хартия с розов цвят
  • лист хартия с бежов или кафяв цвят
  • лист хартия с черен цвят
  • лист хартия с жълт цвят
  • ластик
  • ножица
  • лепило
  • молив

Прави се много лесно:

Първо от бежовата или кафява хартия изрежете голям кръг. Ако ви е трудно да го начертаете само с молив, използвайте нещо за шаблон. Ние използвахме саксия за цветя – стана перфектно. След това разбира се го изрежете. Също трябва да изрежете и малко кръгче от черната хартия. Него вече ще очертаете лесно и сами.

Сега следва още рязане. Този път обаче очертайте кръг от рулото за кухненска хартия върху розовата такава. И около него начертайте още кръгове, които да стават все по-големи. За тях не е нужно да са перфектни. Накрая изрежете кръга и направете малки прорези във всеки един от останалите, но нека да остане цяло. Накрая сгънете прорезите като просто ги насочите нагоре. След това залепете така направения кръг отгоре на ролката от кухненска хартия. Точно над него залепете и лента от розовата хартия, която ви е останала, вие решавате колко широка да е тя.

Облепете това, което остава с жълта такава, а за да направите всичко, че да прилича на молив сгънете бежовия или кафяв кръг като цилиндър, направете същото и с малкия черен кръг, намажете върха на бежовия с лепило и внимателно ги залепете един за друг.

Накрая за да може химикалките да се вадят от някъде направете две дупки от двете страни на ролката, направете две дупки и на „писеца на молива“, прокарайте ластика през дупките, като не забравяте навсякъде да оформите възел, за да не се изнизва и сте готови. Така с негова помощ моливът ви ще се „отваря и затваря“ и ще пази химикалките на сигурно и готино място.

Както ви казахме в училище може да е и забавно, дори и само с един интересен огромен молив.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град