интересно

Начало | интересно | Училището под формата на мида

Училището под формата на мида

Биляна Янкова | 2011-11-12

Казват, че най-хубавата част от живота на всеки човек е свързана с училището му. И наистина, то ни учи на толкова много неща. Дава ни невероятни знания от всяка научна област, които са ни много полезни. Обичам училището си, но винаги съм си мечтала,то е още по-магическо и невероятно!

Аз искам да взема една магическа пръчица и да създам нещо невероятно,нещо сътворено от моите мечти. Винаги съм си мечтала да уча в училище с формата на огромна, лъскава мида, обагрена с много цветове. А моето училище мида да е точно до морето и да виждам как то образува морски зайчета от пяна, как чайките летят точно до мен и как небето мени своите цветове – лилаво, розово, жълто, синьо…Истинска мечта…

Моето училище искам да е цялото в любимия ми цвят – розово. Когато влизаме желая,т о да се отваря и магически да ни пренася до чиновете. Те искам да са с формата на малки, сладки перлички. Дъската ни да е цялата покрита с морски дарове. Ще е чудесно, ако всички сме облечени с шарени бански и през междучасията да цопваме във водата. Там да плуваме с рибките и да си играем задружно. До нас да скачат весело делфини, с които да учим заедно. Това щеше да е невероятно…

Мечтата те кара да сънуваш и дори понякога да будуваш. Защото в сънищата ние сме творци, за невероятни неща и дворци, за училища различни и доста нетипични. С мечтите света е цял. Без тях той не би блестял!

Участва в конкурса "Училището на моите мечти"



Коментари
2 коментара

Ана Стоянова, 9 г.,

Публикувано на 16.12.2011

Тази приказка е един збъднат сън.Който и аз искам да преживея.И да уча в такова училище както това дете го описва много искам през междочасия та да плувам в морето да играя с делфини.

Pavche Stefanova, 12 г.,

Публикувано на 01.10.2013

и аз, но зимата...

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град