интересно

Начало | интересно | Вълшебното училище с летящите чинове

Вълшебното училище с летящите чинове

Елена Добрева, Симона Ченкова, Виктория Христева | 2011-11-10

Отидох на училище във втори клас с голямо нетърпение и желание. Влязох в класната стая и какво да видя – летящи чинове! Когато седнах на един от тях, той ме пренесе в чудния свят на магиите. Прииска ми се да науча някоя и друга магия.
И така – всеки път отлитах към различни места.

Най-интересно ми беше, когато попаднах в Египет при пирамидите. Вече знам кой и как ги е построил. Веднъж вълшебното ми приключение беше до планетата на феите. Там се запознах с феите на зимата, пролетта, лятото и есента. Всяка от тях имаше скъпоценен камък на челото си, с който да извършва чудеса в природата. На зимата беше опушен кварц, на пролетта – фуксит, на лятото – червен яспис, а на есента – галенит. Толкова красиви бяха тези феи, а и при тях научих много за вълшебните камъни.
В края на всеки учебен ден моят летящ чин ме връща в класната стая. На следващия ден приключението се повтаря. Ако на някой му е скучно в неговото училище, да дойде при нас! Тук е интересно, вълшебно и забавно!

* * *
Нашето училище е вълшебно. В него се учим на магически неща и как да победим Тъмната мъгла. Учителите ни са магьосници с корона от светлина. Те блестят и ни светят в Тъмната мъгла. Демони понякога ни пречат, но ние с бели коне летим към небесата и разглеждаме дъгата.
На края на учебната година сме смели магьосници дузина, които владеят вълшебния български език, магическата математика и още други прекрасни учения. А когато в междучасията полудеем с метлите летящи насам-натам, учителите ни прощават, защото те са дълбоко в светлината и знаят как да заключат тъгата на децата.

* * *
Понякога, когато отварям вратата на класната стая, си представям, че попадам в един вълшебен свят. Всичко в него е красиво и магическо. Чиновете са меки и пухкави облачета. Ние, децата, сме седнали върху тях. Госпожата е фея – вълшебница. Със своята пръчица тя докосва всеки един от нас и ние отлитаме към нови и непознати светове. Така тя ни дарява с вълшебството, наречено знание. А само със знание ние можем да постигнем своите мечти.

Участва в конкурса "Училището на моите мечти"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град