новини детски

Начало | новини детски | ЦДГ №16, гр. Враца реализира проект “Евродеца”

ЦДГ №16, гр. Враца реализира проект “Евродеца”

Мелина Василева, 13 г., Враца | 2007-07-01

Деца, учители и родители от учебни заведения в Уелс, Италия, Полша, Испания, Румъния и България работят заедно по проект на тема „Евродеца”. Проектът е по подпрограма Коменски 1 и се финансира от НА Сократ.
През първата година от проекта, учебните заведения организираха конкурс за създаване на лого на проекта между децата; изработиха и изпратиха Пътуващи кутии, пълни с предмети, характерни за съответния регион; размениха по пощата писма и поздравителни картички; оформиха и размениха вестника „Една седмица от моя живот”, в който децата разказаха за бита и училищния си живот.

През втората година от проекта-учебната 2006/2007, партньорите от Уелс, Италия, Полша, Испания, Румъния и България издадоха вестник „Моят град” – на осем страници, децата разказаха за географията, историята, архитектурата, индустрията, възможностите за спорт и свободно време, магазините и известните личности на градовете си; продължиха да изпращат Пътуващите кутии от страна в страна; въведоха и попълват Дневник на пътуващата кутия.

С целта: децата да се запознаят с чужди страни и култури, начини на мислене и живот, да намерят нови приятели, с които да общуват и да се срещат, да повишат възможностите и самочувствието си; родителите да се ангажират за участие в европейската интеграция, учителите да придобият нови професионални умения, да разпространят европейския образователен опит и повишат качеството на традиционния възпитателно-образователен процес, ЦДГ №16, гр. Враца вече пета поредна година продължава успешно да реализира партньорства с учебни заведения от различни европейски страни.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град