малък готвач

Начало | малък готвач | Топящи се в устата макарони в микровълнова

Топящи се в устата макарони в микровълнова

Аз детето | 2017-10-19

Топящи се в устата макарони в микровълнова

Обичате ли макарони? Може и да не ни повярвате, но те са си световен хит! Според проучване (не сме сигурни що за хора правят подобни проучвания и какво научават от тях, но все пак...) е установено, че любимата закуска и вечеря на повечето деца по света са макароните. Макарони на фурна, варени със сирене, изпечени с шунка и дори наденица, салата от макарони и естествено така известните в Америка „Мак-енд-чийз“ – децата не спират да ги обичат и да си ги хапват. Разбира се точно и поради тази причина всеки от вас знае как се приготвят тези така вкусни макаронени рецепти. Но знаете ли как да си приготвите макарони в микровълнова при това само за седем минути. Ние сме тук, за да ви кажем! Освен че стават така бързо, да не говорим колко вкусни са!

За тази интересна рецепта ще ви трябват:

  • половин чаша макарони (най-хубаво ще е ако са от по-малките)
  • половин чаша вода
  • щипка сол
  • малко прясно мляко
  • половин чаша настърган кашкавал
  • половин чаша натрошено сирене

Как се приготвят:

Сипвате макароните в подходяща купа или много голяма и дълбока чаша подходяща за микровълнова. След което към тях добавяте вода и щипка сол. Имайте предвид, че водата може да се разплиска при въртенето и затоплянето затова е хубаво след като я добавите да остава още поне два пръста разстояние от ръба на чашата. Разбърквате съвсем малко и ги пускате във фурната за 6 минути. Когато времето свърши изваждате чашата, но много внимателно, защото може да е гореща. Ако трябва използвайте кухненски ръкавици или помолете някой да я извади вместо вас.

Разбърквате макароните отново и сипвате малко мляко. Ама наистина малко просто едно леко „полив“. След това отгоре слагате сиренето и кашкавала, пак разбърквате и пускате за още 30 секунди. Отново разбърквате и това е. Вече можете да опитате от прекрасните вкусни макарони. Гарантираме, че се топят в устата и че не сте си приготвяли по-бърза храна.

Още няколко макаронени рецепти от нас за вас:
Шоколадови бонбони от макарони
Макаронен пай – нещо различно и много вкусно



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град