малък готвач

Начало | малък готвач | Чудовища за закуска

Чудовища за закуска

Аз детето | 2017-10-02

Чудовища за закуска

Пригответе се, защото ще ви кажем нещо, което не сте очаквали да чуете от нас. Май-май и от никой друг. Най-подходящото и най-вкусно нещо за закуска са чудовищата! Естествено не трябва да ги хапвате всеки ден, за да не ви се подуят коремите и за да не си направят чудовищата вътре бърлога, но два-три пъти седмично е идеално и много, много вкусно. Доверете ни се и просто опитайте! Нашите „тестови пилоти“ Алекс и Вики, казаха, че никога не са яли по-интересна и вкусна закуска и когато вече ги попитат кое е любимото ти ядене ще казват чудовища!

Необходими продукти:

  • шоколад или бонбонки за разтопяване с различни цветове (ние имахме жълто, зелено, синьо и оранжево), но вие можете да използвате каквито ви харесват (за щастие вече се продават и у нас)
  • бонбонки очи (има и такива, но ако не намирате просто си ги нарисувайте с малко от шоколада)
  • 2 супени лъжици зехтин
  • любимата ви зърнена закуска
  • 4 супени лъжици мед

Ще ви трябват също:

  • няколко купички или чаши за микровълнова
  • голяма тава
  • хартия за печене

Време е да приготвите тези вкусни чудовища!

За целта постелете в тавата хартия за печене. Нека на чудовищата им е удобничко. След това вътре сипете от любимата си зърнена закуска или мюсли. Трябват около 3-4 чаши. Върху него сипете 2 супени лъжици зехтин и четири супени лъжици мед и с помощта на ръцете си хубаво смесете всичко. Да, може би трябваше да ви предупредим, че ще се изцапате малко, но пък иначе нямаше да е толкова интересно.

След това вземате малко от сместа и я оформяте в кръг, квадрат или друга геометрична фигура. Точно като пластилин. За нас най-подходящата форма за тези чудовища е правоъгълник като вафла, но вие може да решите и друго. Поставете ги в тавата на един пръст едно от друго и ги сложете в хладилника за малко.

През това време в отделни купички разтопете всеки вид цветен шоколад. Най-добре ще е да следвате инструкциите на опаковката, но ако нямате такива или не ги разбирате ще ви кажем, че е лесно. Трябва да поставите шоколада в микровълновата, да я пуснете за 10 секунди. Да изчакате малко да изстине, за да не се опарите, да го извадите, разбъркате, пуснете за още 10 и така докато се разтопи. Обикновено трябват не повече от 30 секунди общо. След като разтопите всички цветове, извадете вашите „вафлички“ от хладилника и топнете края на всяка в различен по цвят шоколад. Естествено може и да са в един цвят, но като са шарени са по-хубави.

Накрая някъде по средата сложете очи, може да са много и малки или пък с различни размери. Полудейте! Това са вашите чудовища и можете да си ги направите както искате! Ако нямате готови просто ги нарисувайте с разтопения шоколад и с помощта на малка лъжичка. Дори и да не са идеални и точно както сте си ги представяли, пак ще изглежда супер, казахме ви вече, това са чудовища. Те не бива да са много красиви!

Накрая ги оставете за 40 минути на стайна температура да се втвърдят и сте готови! Сега можете да закусвате с тях като истински и леко шантав супергерой.

Вкусните чудовища могат да издържат до 5 дни в хладилника преди да се развалят и да не стават за ядене!

Ако не ви харесва толкова „екстремна“ закуска, можете да опитате:
Тайната рецепта за закуска на феите
Хрупкаво отвън, сочно отвътре – перфектният десерт или закуска
Бърза и вкусна закуска с овесени ядки за успешен старт на деня



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град