конкурси

Начало | конкурси | "Тъпан бие, хоро се вие"

"Тъпан бие, хоро се вие"

Аз детето | 2008-04-29

Остава още много малко време до крайния срок за участие в конкурса за рисунки “Тъпан бие, хоро се вие”, който се организира от община Монтана.

Досега са получени рисунки от Австрия, Индия, Италия, Хърватска, Австралия, Шри Ланка, Словения, Варна, Велинград, Кнежа, Лом, Мездра, Монтана, Нова Загора, Перник, Русе, Свищов, Севлиево, Сливен, София, с. Тодор Икономово, Тополовград.

Организаторите очакват до 1 май да пристигнат още поне 600 рисунки, тъй като толкова бяха участниците в миналото издание на конкурса, състояло се през 2006 г. Конкурсът съществува от 2000 година и е съпътстваща изява на Празниците на духовите оркестри “Дико Илиев”.

Условията на конкурса са:
всеки участник може да се представи с не повече от 3 рисунки за децата от І-а възрастова група – на формат 25 x 35 cm, а за участниците от ІІ-а възрастова група – на формат 35 x 50 cm. Няма ограничения относно техниката и жанра на творбите. Те ще бъдат оценявани от жури с председател д-р Мариета Савчева. Тя е преподавател по методика на обучението по изобразително изкуство от Департамента за информация и усъвършенстване на учители към СУ “Св. Климент Охридски”. Журито ще заседава на 8 май 2008 и ще обяви в същия ден резултатите от конкурса. Наградите са по 3 за всяка възрастова група. Класираните на I-о място получават по 100 лв., статуетката на празниците и грамота. Подгласниците им ще получат по 60 лв., предметна награда, свързана с патрона на празниците и грамота, а останалите на III-о място – по 40 лв., предметна награда, свързана с патрона на празниците и грамота. Наградите на отличените участници в конкурса за рисунка “Тъпан бие, хоро се вие” ще бъдат връчени в тържествена обстановка при откриването на Единадесетите празници на духовите оркестри “Дико Илиев” на 13 май 2008 г. На церемонията вероятно ще присъства и Министърът на културата проф. Стефан Данаилов, който официално прие поканата на Община Монтана да бъде патрон на XI празници на духовите оркестри “Дико Илиев” – Монтана 2008. В случай, че децата от чужбина не могат да присъстват, на церемонията по награждаването ще бъдат поканени културните аташета на посолствата на съответните страни, за да получат наградата им. Рисунките на отличените деца ще бъдат предадени на ХГ “Кирил Петров” и зачислени към фонда на галерията в раздел “Детско изкуство”.

Творбите на участниците, класирани на първите 50 места ще бъдат показани на изложба в експозиционна зала “Кутловица” на дружество на художниците “Тенец” – Монтана.



Коментари
2 коментара

Ради и Тони , ,

Публикувано на 26.11.2008

Според нас това е страхотна идея.Дори ние искахме да участваме,но не бяхме разбрали за точната дата ,която е краен срок за изпращане на рисунките и творбите и бяхме закъснели.Така не участвахме в конкурса за ЖАЛОСТ!!!

хе хе , ,

Публикувано на 12.02.2010

До Редакцията Този конкурс приключи или не? Ако е не или пък да-все пок ми отговорете. ще участвам

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град