покани

Начало | покани | Световен ден на детето в Макдоналдс

Световен ден на детето в Макдоналдс

Az deteto | 2007-11-16

Световен ден на детето в Макдоналдс

София /15 ноември 2007 г./ - Благотворителната фондация за деца Роналд Макдоналд България (RMHC®) отбелязва 5 години от дейността си в България. Нейното основаване съвпада с отбелязването на първия Световен ден на детето в Макдоналдс на 20 ноември 2002 г. Фондацията подкрепя програми за подобряване на здравословното състояние и живота на децата в неравностойно положение, като до момента за различни детски каузи са дарени повече от 145 000 лв.

Световният ден на детето в Макдоналдс е благотворителна кампания, по време на която ресторантите на Макдоналдс по целия свят набират средства за Благотворителните фондации за деца Роналд Макдоналд (RMHC) и местни благотворителни каузи в помощ на деца в неравностойно положение.

В България инициативата е подкрепена от всички ресторанти на Макдоналдс. В рамките на две седмици, от 9 до 22 ноември 2007 г., по 20 стотинки от стойността на всяко Детско меню Happy Meal™ ще бъдат дарени в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България.

На 17 ноември /събота/ в ресторанта на Макдоналдс на пл. “Славейков” в София от 13.30 до 15.00 ч. известните телевизионни водещи Ники Кънчев, Део, Ники Илиев, Искра Ангелова, Радина Червенова, Станимир Гъмов, Марта Вачкова, Дичо, Ирен Онтева, заедно със знаменитите български олимпийски шампиони и медалисти Таня Богомилова, Здравка Йорданова, Румяна Нейкова, Ваня Гешева, Николина Щерева, Мария Гроздева и Йорданка Благоева ще изразят своята съпричастност към инициативата. Те ще работят редом с екипа от служители и мениджъри на ресторанта в подкрепа на децата. Благородната инициатива е подкрепена и от други приятели на децата, между които Иван и Андрей, Асен Григоров, Илиана Раева, Армен Назарян, Евгения Раданова, Любо Ганев, Стефка Костадинова - председател БОК, Весела Лечева - председател ДАМС, Михаил Балабанов - зам. председател ДАМС, Ширин Местан - председател ДАЗД, Весела Банова - зам. председател ДАЗД, Иванка Христова - зам. министър МТСП, Христина Христова - член КТСП, д-р Елена Перчинска - експерт МЗ.

От 2002 г. до сега, по врeме на кампаниите Световен ден на детето, от дарения и продажба на Детско меню Happy Meal™ са набрани над 125 000 лв. Средствата са изразходвани за медицинско оборудване и консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване на специализираните отделения за деца с онкохематологични заболявания в България:

  • Клиника по детски и генетични заболявания към Университетска многопрофилна болница „Св. Георги”, гр. Пловдив

  • Специализирана болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания /ИСУЛ/, гр. София

  • Клиника по детска онкохематология при Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Марина”, гр. Варна

Световен ден на детето по света
Световният ден на детето в Макдоналдс е кампания, по време на която ресторантите на Макдоналдс в повече от 100 държави по целия свят, набират средства в полза на Благотворителните фондации за деца Роналд Макдоналд и местни благотворителни каузи в помощ на деца в неравностойно положение. Благодарение на тази инициатива, до сега са събрани близо 100 милиона долара за различни каузи, насочени към децата.

Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд
Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд е организация с нестопанска цел за общественополезна дейност, насочена към подобряване здравословното състояние и начина на живот на децата в неравностойно положение. Тя изпълнява своята мисия, разработвайки специфични програми, насочени към конкретни нужди и ги подкрепя чрез глобалната си мрежа в 51 държави по целия свят. Благотворителната фондация за деца Роналд Макдоналд и международните й клонове са дарили над 440 милиона долара в помощ на значими благотворителни каузи в глобален мащаб.

Макдоналдс
Макдоналдс е най-голямата верига за бързо обслужване в света с повече от 31 000 ресторанта, обслужващи всеки ден почти 50 млн. клиенти в над 118 държави по целия свят.
За повече информация относно Благотворителната фондация за деца Роналд Макдоналд, моля посетете www.rmhc.org.
За повече информация относно Световния ден на детето в Макдоналдс, моля посетете www.mcdonalds.bg, www. mcdonalds.com или www.rmhc.org.



Коментари
4 коментара

Екатерина Ванкова, 8 г.,

Публикувано на 24.08.2008

Харесвам да посщавам вашето заведение но правете детските сандвичи по големи и играчките не толкова прости

Explosion , 11 г.,

Публикувано на 08.09.2008

o.0 храните на макдоналдс яко съкс, ще стана 100 кг от т`ва чудо, скъпи са и не засищат (puke)

Explosion , ,

Публикувано на 15.10.2009

Съгласна съм със себе си. Бъргър Кинг 4ever.

Веско Веселинов, 7 г.,

Публикувано на 04.04.2011

макдоналд ураа

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град