покани

Начало | покани | Авторско четене за деца в Пловдив

Авторско четене за деца в Пловдив

Аз детето | 2007-11-16

Издателска къща “Жанет 45" и галерия “Арт спектър” Ви канят да присъствате на авторско четене за деца от Катя Воденичарова на книжката й “Следвай ме, бабо”. Това е второто от “Съботните детски матинета” в Пловдив – най-новата инициатива на ИК “ЖАНЕТ 45” от поредицата “МЛАДИЯТ ПЛОВДИВ ЧЕТЕ”.

Дата и час: 17 ноември (събота) 11 ч. - вход свободен
Място: Галерия “Арт Спектър” (бул. “Източен” 68), безплатен паркинг

Целогодишно се провеждат срещи на живо за децата и техните родители с авторите, пишещи за деца. Авторите сами ще четат своите стихчета и приказки и ще разказват на децата весели истории! Ще има музикален съпровод на деца от музикални паралелки. Предвидено е също рисуване на живо от деца-художници и каки и батковци – аниматори.

Катя Воденичарова е родена в София през 1926. Завършва Класическия отдел на Втора девическа гимназия, а след това специалността “Български език и литература” в СУ “Св. Климент Охридски”. Работи 33 години в БНР – редакция “Детско-юношески предавания” и редакция “Хумор, сатира и забава”. Творчеството й е посветено на децата.

Автор е на осем радиопиеси, шест куклени пиеси, осем театрални пиеси, осем телевизионни пиеси и сценарии за филми, както и на десет книги с повести и разкази – “В първи клас”, “Янка, бабино момиче”, “Момче-юначе”, “Приказки за Радослав”, “Хоп Троп”, “Артистът от нашата улица”, “Един метър над земята”, “Чочко тръгва по света”, “Ела, Мони, изяж ме!” и “Следвай ме, бабо” (ИК Жанет 45, 2007).
През 2006 г. на Катя Воденичарова беше връчена Националната награда “Константин Константинов” за цялостен принос в изкуството за деца.

Следващото съботно детско матине е на 22. XII. 2007 г. (събота) с Панчо Панчев (дядо Пънч) – автор на книжката “Ако искаш вярвай”.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град