зоокът

Начало | зоокът | След 17 дни кенгуруто беглец от Сандански отново си е вкъщи

След 17 дни кенгуруто беглец от Сандански отново си е вкъщи

Аз детето | 2018-11-07

След 17 дни кенгуруто беглец от Сандански отново си е вкъщи

Чудесна новина! Дишайте спокойно и спете спокойно – Кики – станалото най-известно и най-търсено кенгуру в България се намери. След 17 дни скиторене в горите то беше отведено у дома при останалите 4 членове на групата му, които го очакваха с трепет да се завърне у дома. И да им разкаже за своите приключения в града и района. Припомняме, че обезпокоени деца с родителите си както и полицията също се включиха в издирването на Кики и 17 дни обикаляха и се оглеждаха за малкия беглец! Той многократно е бил забелязван от жители на Сандански в гората, но никой от тях не е могъл да го хване. Все пак как се лови кенгуру... Ние определено не знаем! Малко преди да бъде заловен, Кики е забелязан в нива с царевица в района. И познайте – естествено, че с желание си е хапвал от нивата! Какво друго може да прави там! Няколко дни след това беглецът е открит в оранжерия с маруля (тя отново му се е сторила доста вкусна), заградена с мрежа. След това е върнат в зоокъта, където го чакали другите четири двуутробни бозайника, съобщи bTV.

„Преди 3 дни собственикът на оранжерия край града го е забелязал и ни сигнализира. Решихме да не предприемаме веднага действия, а го следихме с бинокли два дни от разстояние. Днес то се приближи много до оранжерията, отворихме я и то влезе вътре. Така трима човека го заловихме и го транспортирахме обратно в зоокъта“, разказа шефът на малкия зоопарк Георги Каменаров пред „24 часа“.

Мястото, на което е намерен Кики, е на 7 км западно от Сандански по долината на р. Струма и на около 100 м. от новостроящата се магистрала. Когато шефът на зоокъта и двамата му помощници се приближили до него в оранжерията, то не се изплашило, а напротив – започнало да се гали в тях. Кенгуруто е било в добро здравословно състояние и не е гладувало. Досещате се защо – царевица, марули... Кики е доста умен!

Преди два месеца Кики заедно с майка си и сестрите си тръгнал от Кресна към новия си дом в Сандански – били дарени от експозиционния център, в който има още елен, кошута и муфлони. „Пак е успяло да избяга и от този частен зоокът, откъдето ни подариха животните и е отсъствало една седмица и се е върнало. Кенгуру беглец...“, коментира по време на издирването началникът на зоокъта.

Снимка: Община Сандански



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град