игри в дома

Начало | игри в дома | Само едни точки и чертички пък каква забава става

Само едни точки и чертички пък каква забава става

Мирела Любенова | 2020-11-26

Само едни точки и чертички пък каква забава става

Неведнъж сме ви казвали, че най-простите на вид игри са и най-забавните. Казвали сме ви също така, че понякога е хубаво да отделите очи от компютъра, смартфона или каквато там модерна джаджа използвате и да опитате някоя старовремска, може би дори забравена, но в никакъв случай скучна игра. Нали знаете, че вашите родители също някога са били деца... Забавлявали са се също като вас и може да са нямали толкова модерни играчки и толкова електронни игри от които да избират, но пък са се забавлявали безкрайно много. Затова ви предлагаме през някоя вечер или пък дъждовен ден, а защо не дори през междучасието в училище да опитате една от тези стари, но незабравени и много готини игри. Най-хубавото е, че за нея не ви трябва нито ток, нито батерия, нито теглене, инсталиране и каквото и да било. Тя се състои просто от няколко точки и чертички върху хартия, от които произлиза едно наистина прекрасно забавление.

За играта трябва да сте двама. Ако случайно сте повече обаче пак не пречи, можете да играете по двойки и да се разменяте, а можете дори да си направите цял турнир. За целта ще ви трябват просто бял лист хартия и два цветни химикала или пък молива, естествено с различен цвят и един черен. Това е всичко необходимо. Преди да започне истинската игра направете много точки на листа, така че все едно има много черни лунички. Сега вече играта може да започне!

Целта на всеки от вас е да направи квадратче, като разбира се се редувате да съединявате точките с чертички. Квадратчето е на този, който направи последната линия преди то да се получи. Например: ако вие сте съединили точките отгоре и отстрани, но приятелчето ви съедини точките отдолу и се получи готов квадрат – то той е негов. Така се редувате, докато съедините всички точки с чертички и победител ще е този, който има най-много готови квадрати. За по-лесно изчисляване на резултатите можете да написвате и първата буква от името си в готовия квадрат. Колкото повече точки има на листа, толкова по-трудна и по-забавна ще е играта.

Опитайте, убедени сме, че няма да усетите кога са минали тези часове...

Харесва ви играта? Тогава опитайте и тези:
Минихеликоптерчета от хартия, които наистина летят
Весели игри с молив и хартия
За забавен ден у дома: една игра с поничка
Игра на дианогали – забавната игра на Хари Потър
Игра на любими герои



Коментари
4 коментара

hrisi marinova, 8 г.,

Публикувано на 22.05.2017

tova koeto iskam da vi kaja 4e e hubavo

яни раев, 8 г.,

Публикувано на 25.05.2017

искам го като игра

яни раев, 8 г.,

Публикувано на 25.05.2017

zdraveite az sam v 1vi a klas i mnogo iskah edna igra-slime rancher i-i-i-i-i-i-i-i-i-i tova e

димитар камбуров, 7 г.,

Публикувано на 28.05.2017

искам го като игра

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град