спорт

Начало | спорт | С какъв спорт да се захванете това лято – теста решете и дилемата разрешете!

С какъв спорт да се захванете това лято – теста решете и дилемата разрешете!

Аз детето | 2018-06-25

С какъв спорт да се захванете това лято – теста решете и дилемата разрешете!

Спортът несъмнено е важен за всеки един от нас и докато възрастните често твърдят, че нямат никакво време заради работата си и задълженията си у дома, то вие не трябва да бъдете като тях! Особено предвид факта, че през лятната ваканция най-голямото ви задължение е отпаднало. Предполагаме, че сигурно имате домашни и за ваканцията или пък родителите ви са измислили какво да правите, за да не се отпускате прекалено. Ние обаче ви съветваме между тези дейности да намерите време и за малко спорт. Ще видите колко добре ще се чувствате и колко ще ви хареса! Особено много ще се забавлявате ако намерите точния спорт за вас. Просто трябва да опитате няколко различни или пък да направите нашия тест, който ако не ви посочи най-подходящия спорт, поне ще ви ориентира и ще стесни кръга от света на спортовете, които са толкова много.

Вече знаете как се прави, но да припомним! За всеки въпрос ще намерите няколко възможни отговора. Изберете най-верния за вас и запишете или запомнете буквата му. След това вижте коя е буквата, която се повтаря най-много и намерете вашия резултат след въпросите! Сега вече можем да започваме.

1. Кое според вас е идеалното място за спортуване?
а. на брега на морето
б. в планината
в. у дома
г. някъде на открито в града

2. Кое от изброените неща най-много ви харесва в спортуването?
а. забавлението
б. тръпката
в. това, че се чувстваш по-добре
г. уменията, които придобиваш

3. Коя част от тялото ви е най-силна според вас?
а. краката
б. коремните мускули
в. ръцете
г. цялото тяло

4. Кое от движенията ви харесва най-много?
а. тичането
б. вдигането на тежести
в. правенето на коремни преси
г. равномерното движение на цялото тяло

5. Любимата ви част от деня е?
а. ранна сутрин
б. обяд
в. след обяд
г. вечер

6. Кое от изброените неща ви звучи най-забавно?
а. бързото тичане
б. хубавата музика
в. нещо свързано с вода и вълни
г. спокойното движение

7. Кое от изброените умения бихте искали да развиете по-добре у себе си?
а. силата
б. концентрацията
в. баланса
г. ритъма

8. Кой от изброените спортове ви харесва най-много?
а. футбол
б. хокей
в. баскетбол
г. фигурно пързаляне

Ако имате най-много „А“ то обличайте най-хубавите си и удобни дрехи, пуснете любимата си песен и танцувайте. Вярвате или не танците биха ви харесали най-много от всичко това лято! Другото може и да е нещо друго, но тази година танците ще са вашата стихия. Независимо дали ще се запишете на уроци или пък просто ще следвате такива от интернет. Опитайте – ще ви хареса, защото е идеалното за вас!

Ако имате най-много „Б“ то няма да ви изненадаме ако ви кажем, че фитнесът е най-подходящият спорт за вас! Може и да не се замисляте, но дълбоко в себе си знаете, че е така. При това най-хубавото е, че няма нужда да ходите в някой фитнес при големите мускулести хора и да вдигате щанги или нещо подобно. Напротив – фитнесът не е само това! Спокойно можете да излезете в парка да направите няколко коремни преси и да намерите близката фитнес площадка, която е предназначена и за възрастни, и за деца. Там има чудесни уреди от които да се възползвате напълно безплатно.

Ако имате най-много „В“ отговори то обуйте най-удобните си маратонки или гуменки, завържете ги здраво и се пригответе да се носите като вятъра. Да, знаем, че според вас идеалното място за спортуване е у дома, но това не означава, че не обичате да излизате навън. Напротив, точно в парка или на стадиона, където можеш да тичаш на воля е вашето „у дома“. Поне за няколко часа от деня. Бързо тичане, бавно тичане – важното е да тичате. Опитайте – ще видите, че ще ви хареса.

Ако имате най-много „Г“ то за вас е някой не толкова самотен спорт. Баскетбол, волейбол или футбол е най-доброто, което можете да опитате това лято. Каквито и да са били отговорите на въпросите усещате, че сме абсолютно прави. Просто вземете топка, няколко приятели и ще видите, че това са идеалните спортове за вас!

Какво чакате още – отидете и се раздвижете!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град