новини детски

Начало | новини детски | Рисунки на български деца красят Пекин

Рисунки на български деца красят Пекин

Аз детето | 2008-08-14

Над 40 детски рисунки на български деца от цялата страна вече са изложени в Пекин съобщават от Дарик Нюз. Изложбата „Олимпиадата в детските очи – Пекин, 2008” ще може да бъде видяна и в зала „Средец” на Министерство на културата от 13 до 20 август. Експозицията беше официално открита от заместник министъра на културата Явор Милушев.

В инициативата са участвали деца от цялата страна, както и българчета от Румъния и Сърбия. Те са били разпределени в 3 възрастови групи от 6 до 17 години. Това каза Красимир Милев от фондация „Ян Бибиян”, организатор на изложбата, съвместно с община Силистра. „Получихме повече от 600 рисунки, от тях наградихме 112 и 22-ма учители”, разкри още той.

Заместник-министърът на културата Явор Милушев изрази надеждата си красивите и мирни послания на децата да полетят към Пекин, а оттам и към целия свят и призова всички да видят и да вникнат в посланията, които младежите предоставят в творенията си. „На добър час на творците на България”, пожела той. Милушев допълни, че се надява мирните послания на децата да достигнат и в Грузия и да се намери решение на кризисната ситуация там.

На откриването на изложбата присъстваха и представители на Български олимпийски комитет и Държавна агенция за младежта и спорта, както и културното аташе в посолството на Китайската народна република у нас У Гуан.



Коментари
2 коментара

Slavi Kaloferov, 9 г.,

Публикувано на 04.09.2008

Radvam se 4e sa u4astvali mnogo deca i jelaq i az da u4astvam vsledva6i konkursi no po nqkykyv na4in da razbera

vesko vesi, 9 г.,

Публикувано на 16.09.2008

kakvo pravis a az niz6o praviq

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град