новини детски

Начало | новини детски | Село Кадиево започва да се събужда

Село Кадиево започва да се събужда

Ваня Андонова, 13 г., с. Кадиево | 2008-07-31

Здравейте, сега ще ви разкажа за една новина идваща от с. Кадиево. Новината е че сега, след смяната на кмета, селото започва да се събужда.
Новият кмет господин Чолаков иска да направи нашето село китно селце край големия град Пловдив.
Той започна първо в зоната, където играем ние – парка. Той сложи там пързалка две нови люлки, промени счупената на места ограда с нова. Сложи кошчета за боклук и пейки из целия парк както и из цялото село.
Другото важно за което ние децата сме му благодарни е, че сложи една маса и четири пейки около нея в парка - там ние играем карти. Господин кмета сложи също пешеходни пътеки, пътни знаци и легнали полицай. С това той предпазва жителите на селото. В селото той сложи пред всяка къща контейнери, в които да се изхвърля боклука след което идва да го взима камион.
В селото има железопътна линия. Имаме и подлез под нея. В подлеза той направи рампи.
Може да се каже, че населващите село Кадиево вече са доволни от новия си кмет и са направили добър избор.

Моето село след 4 години
Български празник през детските очи

  Коментари
2 коментара

григор григоров, 11 г.,

Публикувано на 11.08.2008

Кадиево е едно много хубаво село там има много хубави къщи по два етажа. В село да има децка гради и училище е много хубаво няма да прехождаш

анонимна , 14 г.,

Публикувано на 03.10.2010

аз съм учила в с.Кадиево,училището е много хубаво.През зимата е топло а лятото прохладно.Учителите са много добри,много добре преподават уроците.Има и занималня също и кунсолтации.Мнпго стабилно училище

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град