новини детски

Начало | новини детски | През кои столични училища и детски градини ще премине „Походът на книгите“ тази седмица

През кои столични училища и детски градини ще премине „Походът на книгите“ тази седмица

Аз детето | 2013-04-08

През кои столични училища и детски градини  ще премине „Походът на книгите“ тази седмица

Измина първата седмица от инициативата „Походът на книгите“. Седмица, наситена с много четене, смях, игри, песни, дори уроци по писане.

В събота по своя маршрут тръгна и литературният ретро трамвай. Първите специални гости бяха Алек Попов, Людмила Филипова, Стефан Щерев.

През тази седмица „Походът на книгите“ ще достигне и до учениците. Графикът на инициативите е все по-наситен и всеки ден в различни детски градини и училища ще се провеждат по няколко четения.

Стартът на втората седмица от кампанията в подкрепа на четенето ще бъде даден в 10.30 ч. от актрисата Радена Вълканова и актьорът Вежен Вълчовски, които ще четат на децата в 113 ЦДГ. Малко по-късно през същия ден, в 15.30 ч., актрисата Ани Петрова ще се срещне с учениците в 143 СОУ.

Във вторник, 9 април, сноубордистката Александра Жекова точно в 10.00 ч. ще зарадва децата в 12 ОДЗ със своята любима детска приказка. Актьорът Иван Бърнев ще бъде специален гост в 20-то СОУ в 13. 30 ч. А музикалната легенда Данчо Караджов ще бъде гост на учениците от 1-во СОУ в 16.00 ч..

В сряда, в 10.30 ч., актрисата Силвия Лулчева ще бъде при учениците от 120-то СОУ. Актьорът Валентин Танев избра 53 ЦДГ, за да прочете приказки на децата. Мария Гроздева, състезател по спортна стрелба, ще се срещне с учениците в 73-то СОУ, а Александра Гюзелева – Шани ще чете на малчуганите в 12 ЦДГ.

На 11 април, четвъртък, в Музикалното училище точно в 10.30 ч. ще отидат певицата Андрония Попова и театралният режисьор и актьор Марий Росен. В 12.30 ч. на учениците от 18-то СОУ ще гостува Златна Костова – журналист, преводач, поет. Певицата Мариана Попова ще бъде сред децата от 40 ЦДГ в 15.30 ч. А водещият на „Денят започва в библиотеката“ и „Неделя х 3" на БНТ Андрей Захариев ще бъде посланик на „Походът на книгите“ в 20-то СОУ.

Петък, 12 април, започва с четене в 11.00 часа с гимнастичката Симона Пейчева. Тя ще бъде рицар на „Походът на книгите“ в 31-во СОУ. В 14.30 ч. пред учениците от 1-во СОУ ще чете откъс от любима детска книжка актьорът, сега министър на културата, Владимир Пенев.

На 13 април в литературния ретро трамвай ще се качат Теодора Димова, Калин Терзийски, Зорница Христова, Васил Георгиев.



Коментари
1 коментар

Валерия Велчева, 10 г.,

Публикувано на 08.04.2013

Защо няма 41О-У?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град