любопитно

Начало | любопитно | Построиха истинска кола от истинско Лего

Построиха истинска кола от истинско Лего

Аз детето | 2018-11-02

Построиха истинска кола от истинско Лего

Винаги сме си представяли, че след 20-30, а може и 200 години в света ще има някакви свръхмодерни и необикновени коли. Дали ще летят, ще се зареждат с вода, ще стават невидими или пък всеки ще може да си има по един страхотен и бърз Батмобил... Но все ще се случи нещо невероятно. Никога обаче не си бяхме представяли, че колите ще бъдат построени от блокчета Лего! При това не след 100 или 200 години, а точно сега. Вярно че в момента колата е само една, но пък сме сигурни, че след успеха и други ще я последват.

Тя е била построена още през август, но чак сега е започнала да пътува по света и да бъде представяна на различни изложения. И да, колата е цялата от цветните блокчета и въпреки това може дори да се движи. Да, с 20 километра в час, но все пак се движи и от Лего, представяте ли си? За по-запознатите с марките ще отбележим, че колата е по схема за модела „Бугати Широн“ и е в реален размер! Колаборацията с популярния конструктор беше представена за първи път в края на август, но физическият автомобил бе показан едва сега пред публика. От Лего предлагат и умалена версия на колата, която всеки може да закупи и да сглоби вкъщи. Репликата е построена от над 1 млн. специално изработени блокчета и се превърна в най-голямата атракция по време на мото изложението.

Колата разполага с всички елементи на нормален автомобил, както и с напълно работещ двигател, изработен също от Лего. Той е съставен от 2304 малки части, всички свързани една с друга и след това свързани с колелата. Сглобяването на репликата е отнело повече от 13 хил. работни часа на екип от 30 инженери. Вижте само как изглежда отвътре – има си всичко, направо не е за вярване!

Снимки: Reuters



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град