сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Поднесете подарък по най-гнусно-хубавия и оригинален начин

Поднесете подарък по най-гнусно-хубавия и оригинален начин

Аз детето | 2017-12-12

Поднесете подарък по най-гнусно-хубавия и оригинален начин

Подаръците, особено коледните такива са нещо обичано, очаквано от всички. Да знаете, възрастните много рядко си признават такива неща, но и те очакват зимния празник, за да подарят и получат нещо, което ще ги зарадва. Всъщност поменавайки това искаме да ви кажем, че поднасянето на подаръка е важно като самия него. Може да сте купили нещо огромно и красиво, но ако просто го дадете и кажете нещо като „Ето!“ или „Дръж!“ ефектът се губи. Малко опаковка или дори една дребна панделка правят това, което сте взели истински подарък. Колкото и банално да е и да сте го чували милион пъти чистата истина е, че не е важно колко голямо или малко е нещото. Важното е да е поднесено с внимание и да е избрано точно за човека.

Днешната ни идея обаче трябва да изберете внимателно. Не всеки би я харесал. Тя си е страхотна и много оригинална, но е подходяща за тези приятели и членове на семейството, които не се гнусят така лесно и имат чувство за хумор. Сами вижте за какво говорим и ще прецените за кого е най-подходяща, но ви гарантираме, че след като изберете правилния човек той ще помни вашия коледен подарък дълго време и ще разказва за него още толкова!

Цялата идея е в това, че можете да поднесете малък подарък, картичка или пък ваучер за покупка на играчки и книги (които са много популярни напоследък) с доза смях и дори игра. Това е така, защото ще скриете подаръка в една гъста и лепкава маса, която разбира се няма да го повреди, но пък ще трябва известно усилие, докато човекът го измъкне и се чуди какво пък е това нещо. Нашият малък 5-годишен Александър например остана очарован от него и го нарече „джуджешки сополи“. Ние по-скоро го мислим за вълшебна отвара, в която е добавено нещо повече, но всеки може да го нарече както си иска. Въпросът е, че така подарено на подходящия човек е супер оригинално и интересно. Така че ако вече се сетихте за кого е най-подходящо ето и как да си го направите.

Ще ви трябват:

  • купа
  • 1 тубичка с прозрачно течно лепило
  • лъжица
  • 3 супени лъжици сода за хляб
  • 2 супени лъжици нишесте
  • боя за храна със зелен цвят
  • бурканче
  • подаръка, който сте измислили (като той разбира се трябва да е малък)

Ето и как точно се прави!

В купата сипете лепилото. Към него сипете и всички останали съставки без боята и разбъркайте. След като съставките се смесят добре капнете и 4-5 капки от боята. Можете да го направите светлозелено или тъмнозелено, както ви харесва. Колкото повече боя сложите, толкова по-тъмен ще е цветът. След това бъркайте, бъркайте и още бъркайте. Така трябва да бъркате докато всичко се смеси много хубаво и се получи гъста и лепкава маса. На нас ни отне 10 минути бъркане. Не е малко, но пък си струва изцяло.

Накрая извадете това, което сте направили от купата. Лесно и не цапа, макар така да изглежда. Даже е забавно, ние си поиграхме с него и не се съмняваме, че и вие ще искате. След като приключите със забавата го разкъсайте на две.

Поставете в бурканче едната част, след това върху нея поставете подаръка – ваучера, картичката, нещо друго малко, което сте избрали. Поставете другата част, затворете бурканчето с капачка и го разтръскайте.

Това е! Сега само трябва да го подарите и да видите учудването, странното изражение и след това забавата, докато семейството и приятелите се опитват да се докопат до подаръка си.

За по-голям ефект можете да направите и етикет от лист хартия и цветни моливи със забавна рисунка и кратко обяснение като: „Смело бръкни, не се страхувай ти и изненадата си извади“!. После го залепвате с тиксо и това е най-ефектно поднесеният подарък, който някой някога е виждал!

По оригинална идея от Downredbuddrive



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град