новини детски

Начало | новини детски | Площадка учи децата на правилата за безопасност на пътя

Площадка учи децата на правилата за безопасност на пътя

Аз детето | 2009-06-10

Площадка учи децата на правилата за безопасност на пътя

В навечерието на 1 юни за най-малките беше открита първата “ЕКО Сити” детска площадка, която пресъздава типична градска среда и образова децата в правилата за безопасност на пътя. Гостите на празника първи видяха и уникалния Детски сет за пътуване. В него познатото лого на социално отговорната кампания на “Обади се, като стигнеш!” оживява като детски герой, за да забавлява децата по време на път и едновременно да им поднася по достъпен начин правилата за безопасност.

“Създадохме “ЕКО Сити” и Детския сет за пътуване с грижа към децата – да научат без усилия най-важните правила за безопасност още в ранна възраст. Вярвам, че с образователните игри на тема безопасност децата ще растат по-отговорно. Те ще напомнят на родителите си това, което са научили. С тези два проекта поставяме акцента върху най-малките участници в движението и техните родители, като логично продължение на нашата дългогодишна социално отговорна кампания “Обади се, като стигнеш!”, каза при откриването Йоанис Поликандриотис.
Гости на детския празник бяха повече от 40 малчугани с техните родители, които се забавляваха с игри по безопасност. Условието на една от задачите бе да измислят послание към шофьорите, а сред най-интересните детски предложения бяха: “Пазете децата, те са вашето богатство!”, “Докато караш не забравяй, че и твоите деца са пешеходци!”. Всички получиха много подаръци.


Детската площадка надгражда мястото за забавления с възможност за обучение по безопасност. Оригиналното решение в дизайна на площадката пресъздава типична градска среда – с пътни знаци, светофари, пешеходни пътеки и напомня с намигване на децата и техните родители – “Обади се, като стигнеш!”.

Детският сет за пътуване е специално разработен за деца между 3 и 8 години, като им поднася по достъпен начин правилата за безопасност.



Коментари
2 коментара

Николова , ,

Публикувано на 10.06.2009

Чудесна инициатива! Само не ми стана ясно къде е тази площадка, могат ли обикновени деца и родители да я ползват и т.н.

Невидимата , ,

Публикувано на 10.06.2009

Отлично! Очаквах по-рано да се създаде подобно нещо. Като бивш състезател по приложно колоездене съзнавам от каква важност е площадката. Ще се радвам ако е от полза за малчуганите. Но, празниците около тази площадка, надявам се няма да останат само един-два! Точно те привличат интереса и създават чувство за отговорност.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град