интересно

Начало | интересно | Пет идеи за готини подаръци подходящи за всякакъв повод

Пет идеи за готини подаръци подходящи за всякакъв повод

Аз детето | 2015-03-07

Най-хубавият зимен празник Коледа вече отдавна мина, а ще трябва да чакаме цяла година до следващата. Това обаче не означава край на подаръците, а даже напротив пред нас седят още много празници и подаръци. Всъщност ние смятаме, че самото избиране на подаръка по какъвто и да е повод е най-хубавото и вълнуващо нещо, но и най-трудното. Чудиш се какво да вземеш и дали на човека ще му хареса, дали е подходящо за него... Даа-а-а, избирането на подаръци е колкото хубаво и вълнуващо, толкова и трудно и напрягащо. И все пак имаме за вас решение на този проблем. Ще ви предложим пет идеи за оригинални подаръци, които стават за всеки празник и са изпробвани.

Рог на изобилието



Този подарък и много подходящ за всички, които обичат да се похапват и обичат сладките неща. Оригинален е и няма да видите да се продава никъде, защото просто ще го направите сами. Така човекът на който го подарявате ще се чувства още по-специален. Прави се много лесно – просто купете вафли от магазина и им придайте формата на конус. Намокрете върха на конуса с топла вода, след това го поставете в микровълновата за няколко секунди да се затопли. А след това използвайте молив, за да го довършите, направете го като вафлена фунийка за сладолед. Ако пък не можете да се справите просто купете готова вафлена фунийка за сладолед – същото е. След това напълнете рога с бонбони, сладки и каквото още се сетите. Опаковайте го в прозрачно фолио, за да се вижда колко е красив и довършете със сладка панделка. Прекрасен подарък нали?

Магически артефакт



Този подарък е подходящ за хората с голямо въображение, които обичат вълшебства и магиите и нямат проблеми да си ги представят. И така... Вземете флумастер или молив (обазателно много красив и необикновен) и го увийте в раирана хартия, така че да изглежда като бонбон. И не забравяйте най-важното за магическия артефакт на подходящо украсено листче напишете легендата за него: къде и при какви обстоятелства е бил намерен, както и какво трябва да се прави с него. Например: най-съкровеното ти желание ще се сбъдне ако го напишеш 100 пъти върху розов лист. Може и да не е съвсем вярно, но на хората с богато въображение такъв подарък ще им хареса.

Ловец на сънища



Страхотен подарък за хората, които обичат спомените и предметите със сантиментална стойност и особено за тези, които имат нужда от хубави сънища. Ловецът на сънища е много интересен подарък и също е оригинален, защото ще бъде изработен лично от вас. Трябва ви клонка, която можете да изкривите като обръч без да се счупи, пера, мъниста, конци, прежда и всякакви такива джунджурии за украса. Как точно се прави можете да прочетете тук. Само ще ви кажем, че това е ръчно изработен индиански талисман и според легендата освен, че ни предпазва от зли духове докато спим, задържа приятелството завинаги. Този, който го подари и този, който го приеме остават приятели завинаги! Така че добре помислете, кой най-много заслужава вашия ловец на сънища.

Сладки джинджифилови човечета



Те също са подходящи както за любителите на сладкото, така и за хората, които обичам сантименталните неща. Тези човечета отдавна вече са станали символ на Коледа, но това изобщо не означава, че можем да им се радваме само на този празник. Всъщност първоначалната им цел била да се подаряват на най-добрият ти приятел и те са символ на приятелството. Ако не ви харесва да ги правите сами и нямате време, можете просто да си купите готови и да ги доокрасите с цветна глазура. Много ефектно ще стане ако сред това ги сложите в разбира се чист плик от CD и го завържете с панделка.

Бурканче със здраве



Традиционна и доказана рецепта за ароматно сладко от баба или мама или пък екзотична рецепта е най-подходящият подарък за всеки, независимо от това какво харесва. Няма човек, който да не обича хубавото сладко. Още по-хубаво ще се получи ако нарисувате и измислите и специален етикет за вашето сладко например – сладко от малини за хубава зима, сладко от вишни от моята градина с любов, сладко от френско грозде за късмет и т. н. Увийте бурканчето с плат с хубав цвят и му сложете панделки. А защо не и да е просто бурканче с мед, той е най-добрият за всеки сезон и няма човек, който да не обича мед.

Ако и вие имате интересни идеи за подаръци пишете в коментарите!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град