интересно

Начало | интересно | Сбъдната мечта за Космоса

Сбъдната мечта за Космоса

Аз детето | 2015-03-12

Сбъдната мечта за Космоса

Много малки момченца, а и момиченца по света от край време си мечтаят да станат космонавти. Част от хората в нашия екип например, често са си представяли в някоя супер ракета, която се е отправила направо към Космоса. Изключение от това не прави и британският ученик Декстър Уолтърс. Но за разлика от нас, той е по-смел и може и да сбъдне мечтите си!
След като научава, че космическата агенция НАСА ще изпрати мисия до Марс, Декстър решава, че е време да се бори за голямата си мечка и макар да е само на 7, смята, че няма за кога да чака. Затова написва следното писмо до космическата агенция:
 
"Уважаеми NASA! Моето име е Декстър! Чух, че скоро ще изпратите на Марс двама души и бих искал аз да съм един от тези двама. За съжаление съм само на седем и предполагам, че сега ще ми откажете. Но в бъдеще, аз наистина бих искал. Какво трябва да направя, за да стана космонавт?".



По наше мнение, изпращането на това писмо 0о най-голямата и известна космическа агенция е доста смела постъпка. Сега си представете и най-хубавата част: как момчето се зарадвало, когато получило отговор от НАСА!
 
НАСА благодари на смелчагата за интереса му към Космоса и го посъветвала да продължи проучването на Марс от Земята, което в бъдеще може да помогне в изучаването на Космоса. За да подпомогнат проучванията те дори му подаряват няколко оригинални снимки заснети от повърхността на Марс!
 
Пожелаваме успех на Декстър в космическите му начинания! Какво мислите за постъпката на Декстър? А вие мечтаете ли да посетите космоса?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град