зоокът

Начало | зоокът | Пандата е любимото ми животно

Пандата е любимото ми животно

Моника Михова | 2015-06-12

Пандата е любимото ми животно

Сега ще ви разкажа за моето любимо животно – Пандата. Но няма да се задълбочавам във факти които вие всички знаете, като това че кожухчетата са им в бяло и черно или че любимото им ядене е бамбук. Ще ви разкажа неща, които може би не знаете.

Пандите са известни като най-симпатичните мечки и просто няма как да не ги харесаш – те будят винаги усмивки на умиление с красивите си муцунки. Китайското наименование на пандата – сюнмао, означава котка-мечка. Всяко дете като малко сигурно е искало да си има за домашен любимец панда? Не сте ли искали? Защото аз може би бях най-запаленото 7-годишно момиченце като стане въпрос за панди. Много време молех мама да ми купи панда, обещавах и че ще се грижа за нея изключително много, че ще я водя на разходка, но нямаше как да ми купят такава панда, а те са тооолкова сладки. Е сега вече макар и да съм по-голяма още си мечтая за лична панда, но няма как. Затова може би съм изчела всяка статийка в която пише за панди.

Пандата все още е най-слабо изучената мечка в света, тъй като води прекалено скрит начин на живот. Затова за нея няма много интересни факти както за другите животни. Всичката информация е една и съща. Те обикновено живеят сами. Събират се за кратко само, за да създадат поколение. Което е много тъжно, защото това значи че през останалото време те са сам-самички. Може би затова ядат много бамбук, понеже няма с кого да го споделят. Тя е голямо, пухкаво животно с тъжни черни очи. Освен черно-бели панди има и червени. Те са известни още като малка панда. Топлата и козина покрива цялото тяло-дори стъпалата, което не е обичайно за бозайници.

Надявам се да има още информация, която да мога да прочета за пандите, защото тази която съм прочела е много малко. Обожавам панди!!!



Коментари
1 коментар

Зорница Колева, 10 г.,

Публикувано на 02.10.2015

Моето любимо животно е кучето

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град