интересно

Начало | интересно | Обичам да чета творбите на Елин Пелин и най-вече за Ян Бибиян

Обичам да чета творбите на Елин Пелин и най-вече за Ян Бибиян

Ася Анастасова | 2010-11-17

Казвам се Ася Анастасова, на 10 години съм и съм в четвърти клас. Любимата ми книга е "Ян Бибиян на Луната". Авторът на тази книга е Елин Пелин. Това е също така и името на моето училище.
Истинското му име е Димитър Стоянов, а псевдонимът му е такъв, защото е бил весел човек и сладкодумен разказвач.

Книгата има две части. Първата е ”Ян Бибиян”. Той е малко и непослушно момче и среща дяволчето Фют. Двамата правят много бели. Втората е „Ян Бибиян на Луната”, в която той е пораснал и е станал по-мъдър и сбъдва мечтата си да отлети на Луната. Там изследва много неща и научава любопитни факти. Трудно можеш да спреш да четеш, интересно е, защото докато Ян Бибиян е на Луната има странни извънземни. Те говорят на неразбираем език и ядат странни, но вкусни храни.

Преди да излети на Луната Ян Бибиян се учи на занаят. Неговият учител го познавал още от дете и щом го видял толкова пораснал и помъдрял, веднага се съгласил да го научи да поправя автомобили. Той решава сам да си направи ракета, за да отлети на Луната.

Елин Пелин е третият подред мой любим писател, защото неговите разкази и стихотворения много ми харесват. Въпреки че е роден преди много години, на мен ми харесва да чета неговите творби!

Участва в конкурса "Разкажете ни за любимата си книга"

Вижте още:
Ян Бибиян
Книгата за Ян Бибиян
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град