интересно

Начало | интересно | Четейки любимата си книга се прехвърлям в друг свят

Четейки любимата си книга се прехвърлям в друг свят

Ивона Русева | 2010-11-05

Повечето деца на моята възраст предпочитат в свободното си време да стоят пред компютрите, а не да четат. Защото не осъзнават колко много ни дават книгите. Ето аз например предпочитам книгата пред компютъра. Колкото и странно да звучи, това е факт.
Когато чета аз попадам в един друг свят, много по- различен от нашия — свят на много мечти, на приятели, свят  където всичко е възможно — свят, където винаги има щастлив край.

Последната книга, която прочетох бе „Цената на измамата” от Елизабет Лоуел. Получих я като подарък от училище за отличния ми успех. Още когато ми я връчиха набързо прочетох резюмето й. Бях удивена.

„Любителката на силните усещания, Джил е водач на сал по бурните води на река Колорадо. При поредното екстремно спускане става инцидент и Джил спасява живота на сина на Джо Фароу – ръководител на консултантската компания „Сейнт Килда”. В знак на благодарност бащата й оставя визитка с думите, че може да разчита на него в трудни моменти.

Когато Джил разбира за трагичната смърт на пралеля си при пожар, тя заминава за семейното ранчо. В оцеляло от огъня тайно помещение младата жена открива дванадесет картини без подпис на художника. Джил изпраща снимки на платната на експерти и галерии. В отговор получава смъртна заплаха. Сега за нея има само един изход – да се обърне към „Сейнт Килда” . От компанията изпращат Зак Балфур.

Очевидно някой иска картините да бъдат унищожени, а притежателката им – убита. Кой и защо желае смъртта на Джил? Защо тези платна са толкова ценни? Зак търси отговорите на тези въпроси, за да спаси живота на жената, в която се е влюбил.”

Впечатляващо, нали? Историята ме заинтригува още тогава. Прочетох книгата за не повече от 2-3 дена. След една седмица учителите и приятелите ми започнаха да ми задават въпроси. Как е книгата, харесала ли ми е. Аз им разказах част от нея. Разказах им за спасяването на Лейн, заплахата срещу Джил, изпратеният й от „Сейнт Килда” „ангел пазител” — Зак. Разказах им още за великолепните картини, които накрая се оказаха, че са дело на известния художник на западно изкуство Томас Дънстан.
 
В крайна сметка краят наистина беше щастлив. Картините бяха признати за творби на Дънстан. Джил и Зак бяха официално заедно.
 Иска ми се повече деца като мен да четат. Иска ми се и в нашия свят всичко да бъде възможно!

Участва в конкурса "Разкажете ни за любимата си книга"



Коментари
8 коментара

Магдалена Малинова, 11 г.,

Публикувано на 05.11.2010

До Ивона Русева:На колко години си?Поздравления от мен , за отличния ти успех в училище!!!Продължавай в същия дух!

Мартин Игнатов , 12 г.,

Публикувано на 05.11.2010

Хмм...Вече си се пренесла във литературата за възрастни хора....

Бела , 12 г.,

Публикувано на 05.11.2010

Харесва ми, обаче не е вярно, че малко деца четат - аз обожавам да чета и не харесвам особено стоенето пред компютъра :)

Е.И. , ,

Публикувано на 06.11.2010

Незнам!Според мен наистина децата които четат книги са малцинство.Но аз обожавам да чета макар и да нямам много време.Записана съм в библиотека "Захарий Княжески".През лятото често си взимам книги от там.Когато съм на уилище мама и татко ми копуват книги.

Ивона Русева, ,

Публикувано на 06.11.2010

Благодаря на всички! На 15 години съм!... Е.И. , , , съгласна съм с теб- децата които четат наистина са малко( е под малко нямам в предвид 10, 20 деца) , но ще е много хубаво ако броят на читателите се увеличи многократно.

Магдалена Малинова, 11 г.,

Публикувано на 07.11.2010

А как успяваш на тази възраст да поддържаш висок успех?На тези години не ти ли се занимава с други работи?Аз съм на 11 и вече не ми се учи!

Ивона Русева, ,

Публикувано на 08.11.2010

Ми не е никак лесно, признавам. Но ако организираме всички задължения, включително училище, домашни и т.н. винаги има място и за забавления, хобита и др. Аз например въпреки че всеки ден пътувам до училището си, уча, след това на тренировки,след което отново пътувам до вкъщи.. около 2 3 часа почивам( или се занимавам с нещо приятно) уча за около 1 час.. като се опитвам да съчетавам полезното с приятното. И да, на моите години естествено, че ми се занимава с други неща... и повярвайте има време за всичко, зависи от това как си организираме нещата.

Бела , 12 г.,

Публикувано на 09.11.2010

ами да, аз например уча всичко в час и после ми остават домашните. Аз тренирам много неща, обаче всичко е забавно и приятно. а иначе за любими неща почти не остава време - затова чета книги по пътя към училище, тренировки, танци... Някой мъдър човек бе казал "Ние имаме точно толкова време, колкото са имали Айнщайн или Хамлет "

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град