новини детски

Начало | новини детски | Новини от Първомай

Новини от Първомай

Надежда Георгиева Янкулова | 2006-06-05

Първа новина от село Първомай:
В училището на село Първомай тази година се бяха случили много интересни неща. Беше решено във някой вторник от месец Май ,учениците да заемат мястото на хората , които работят в училището. Ръководителите разговаряха с нас,учениците и след разговора те избраха кой да е техния заместник за следващия ден. Имаше също така и заместници на помощния персонал , фелдшера , психоложката , директорката ,заместник директорката и също така охраната. Така за един ден учениците разбрахме колко е трудно да бъдеш учител и да работиш с много деца.

Втора новина от село Първомай:
В същият месец в училището се обяви , че всеки ученик трябва да даде неопределено количество хартия и средствата , които ще се съберат от хартията ще послужат за определени дейности в училището. От началните класове (това включва първи , втори , трети и четвърти клас) най-много килограми събраха 4-ти б клас. А от основните класове най-много килограми бяха събрани от 6-ти б клас.

Трета новина:
На 24-ти Май имаше тържество по случай завършването на първокласниците и на дванадесетокласниците , и също така ,за да се почете празникът на славянската писменост и култура. За целта беше изготвена малка тържествена и поздравителна програма. Дванадесетокласниците бяха облечени приветливо и с гордо и пълно с обич изправена глава прочетоха своето прощално писмо към ръководителите им и цялото училище. На края на тържеството бяха наградени учениците, които завършваха 12-ти клас с отличен успех. Бяха и представени наградите от някои интересни мероприятия, от които огнеборците от село Първомай (учениците които се бяха записали) спечелиха първо място. Накрая всички се разделиха с приятно настроение.

Четвърта новина:
На 31-ви Май през голямото междучасие (в училището на село Първомай) кметът на селото обяви , че както по иницятивата учениците да станат учители , така и че ще има нов детски кмет на селото. Той обяви също ,че тези които желаят, могат да се запишат при него. Както и при нормалните нови кметове , така и при ученика кмет имаше гласуване. На 1-ви Юни се разбра ,че новият кмет на селото е Мариела Велева. Всички, които можеха да се включат в това мероприятие трябваше да бъдат между 7-ми и 11-ти клас.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град