игри в дома

Начало | игри в дома | Невероятна писта за топчета

Невероятна писта за топчета

Аз детето | 2016-07-20

Невероятна писта за топчета

Някога искали ли сте да имате някаква забавна, епична игра, която се играе лесно и не изисква кой знае какви познания и спазване на правила, като електронните например. Някога искали ли сте някаква интересна игра, която никога досега не сте играли и по възможност да е в реалността. Ако поне веднъж през живота си сте изпитвали някое от тези чувства, то четете по-надолу. Имаме за вас идеалното предложение.

Тази писта за топчета се прави лесно от обикновени материали, можете да я направите от каквото ви харесва на вас и да я използвате както вкъщи, така и навън. Звучи като идеалната игра, нали?

Трябват ви само картон, какъвто и да е, много картон – няма значение от всякакви кутии, клечки – отново каквито имате от сладолед, от китайска храна, за шиш, за зъби дори. Това е основното, също тиксо и боя, ако искате да го оцветите и да стане по-яко и да привлечете и още деца. Разбира се и топчета – каквито имате, може дори кръгли дъвки или бонбонки и няколко пластмасови чаши, но може да мине и без тях.

Първото, което трябва да направите е да видите колко и с какъв картон разполагате. Добре е ако имате кутии да ги нарежете на листа. След това да залепите ръба на всеки картон за предишния. Така правете докато не получите голяма и широка писта. След това ако имате желанието и музата можете да я оцветите и нарисувате по ваше усмотрение. Накрая оцветявате и клечките с различни цветове и нека бъдат малки и големи. След това също ги прикрепяте с тиксо за пистата, на различни места и под различен ъгъл. Накрая отдолу залепяте и чашки – това се прави, за да намирате топчетата по-бързо, но ако искате може и без тази част.

Боята изсъхва за малко и всичко е готово за игра. Пускайте топчетата и вижте откъде ще минат и какъв номер ще направят. Можете дори да си организирате състезания, като: кое топче ще стигне по-бързо до долу, кое ще направи нещо интересно. Можете и просто да пуснете всички наведнъж и да видите колко яко изглежда. Можете да изнесете пистата и навън. Просто я облегнете на нещо, така че да е под наклон и сте готови за весела игра!

Измислете и още игри с пистата, сигурни сме, че ще успеете. Ако пък решите ще се радваме и да ги споделите тук с нас и другите деца. Играйте и се забавлявайте – сега е времето!

Вижте още:
Да си направим подскачащи топчета от цветни ластичета
Странното изчезващо топче



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град